Safranbolu'da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Safranbolu Emek Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Açılışta konuşan Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında açılan fuarda 26 projenin sergilendiğini söyledi.

Dünyada hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Gümüş, "Bu değişim ve dönüşümün içerisinde bilgi ve teknolojinin önemi gün geçtikçe artmakta. Biz de ülke olarak üreten bir ülkeyiz. Geleceğe dair planlama hedeflerimizde inovasyonun çok önemli bir yeri bulunmakta. Bu bağlamda teknolojiyi, bilgiyi geliştiren, ticarileştiren bir konuma gelmemiz gerekiyor. Bunları sağladığımızda dünyayla daha hızlı bir şekilde rekabet edebilecek konumda olacağız. Buradan hareketle de öğrencilerimizin yeni fikirler geliştirmesinin önünü açacak faaliyetler geliştirme zorunluluğumuz var." diye konuştu.

Konuşmanın ardından serginin açılışı yapıldı.

Açılışa, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Valisi Fuat Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer'in eşi Miray Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu'nun eşi Nefise Vargeloğlu, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA