Artvin'de 'Otizm Farkındalık Etkinliği'

Artvin'de otizme dikkati çekmek amacıyla "Otizm Farkındalık Etkinliği" düzenlendi.

Artvin Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik Halitpaşa Meydanı'nda toplanan öğrencilerin Valilik önüne kadar yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüş esnasında öğrenciler, mavi balonlarla "Otizm farklılıktır", "Otizme el ver", "Sevgi sabır anlayış" yazılı dövizler taşıdı.

Valilik önünde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, otizmin günümüzde her 150 çocuktan birini etkileyerek çocuklar arasında en hızlı yaygınlaşan nörolojik bozukluk olduğunu söyledi.

Otizmin kapısını açmak için ilk önemli adımın erken teşhis olduğunu belirten Kahveci, "Erken teşhis çocuğun gerekli tedavileri alarak hayata katılması için önemli adımdır." dedi.

Kahveci, otizmi diğer engel gruplarından ayıran en önemli farkın erken tanı ve bireysel kaynaştırma etkinliğiyle çocukların sorunlarının büyük kısmının aşılması olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Artvin Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığıyla özel çocuklarımız konusunda farkındalık oluşturmak için 'Özel Eğitime Gereksinim Duyan Bireylerin Anne Babası Olmak' isimli ulusal bir proje yürütmekteyiz. Toplum nüfusun yüzde 12,6'sını oluşturan engelli konusuna dikkat çekmek için 'Engelsiz dünya için ses ver' projemiz İçişleri Bakanlığının düzenlediği 'Projem Türkiye' etkinliğinde bin 102 proje içinde ödül almıştır."

Etkinlikte Vali Yılmaz Doruk ve öğrenciler ellerini boyaya batırarak tişört ve kumaşlar üzerine baskı yaptı.

Vali Doruk'un, otizmli öğrencilere çeşitli hediyeler verdiği etkinlik sonunda öğrenciler, ellerindeki mavi balonları gökyüzüne saldı.

Kaynak: AA