Afyonkarahisar 2. Kitap Fuarı Açıldı

Afyonkarahisar Valiliğinin destekleriyle düzenlenen 2. Kitap Fuarı açıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Park Fuar Alanında açılan kitap fuarının açılışına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda kitap sever katıldı.

Vali Tutulmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarları kültür şöleni olarak yaşamak istediklerini söyledi.

Fuarda 10 gün boyunca çeşitli etkinliklerin yer alacağını aktaran Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Burayı bir kültür şölenine döndürelim' diyoruz. Bütün öğrencilerimizi mümkün olduğu kadar bu kitap fuarına getirelim, öğrencilerimiz kitabın kokusunu alsınlar ve kitap alsınlar diyoruz. Ekonomik durumu iyi olamayan öğrencilerimize çek dağıtarak onların kitap almalarına imkân sağlıyoruz. Bunu yapmamızın bize getireceği en önemli şey artık ilimizin ağır ağır kültür şehri olma yönünde de ilerlemesini sağlamaktır. Zenginlik sadece parada pulda değildir, zenginlik çoğu zaman kültürdedir. Eğer biz kültürel birikimimizi oluşturabilirsek ve sonraki nesillere aktarabilirsek ilimizin değerini daha da üst düzeylere çıkarmış oluruz."

-"İlimizi kültür ve ilim merkezi haline getireceğiz"

Milletvekili Veysel Eroğlu da kitap okumanın önemine dikkat çekti.

Kültür ve ilim yoksa o şehrin içinin boş olduğunu anlatan Eroğlu, "Bu tür fuarlarla ilimizi kültür ve ilim merkezi haline getireceğiz. Bunda kitabın rolü çok büyüktür. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Özellikle ulusal yazarların davet edilmiş olması, çok sayıda yayın evinin yer alması, aynı zamanda Afyonkarahisar’dan genç yazarlarımızın da buraya katılmış olmalarından dolayı fevkalade gurur duydum. Okumak çok önemli. Genç yaşta okuma alışkanlığına başlarsanız okuma alışkanlığınız hayatınız boyunca devam ediyor. Okumak insanın kavrama yeteneğini hızla artırıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA