'12 Öfkeli' Adlı Tiyatro Seyirciden Tam Not Aldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde 2009 yılında kurulan Sui Generis Tiyatro, 10’uncu yılını etkili bir oyunla kutladı.

'12 Öfkeli' Adlı Tiyatro Seyirciden Tam Not Aldı
Yunus Emre Yerleşkesi Salon 2016’da gösterimi gerçekleşen tiyatro oyunu seyircilerden tam not aldı. Oyunun yönetmenliğini; Eskişehir Şehir Tiyatrolarının başarılı sanatçısı Hakkı Kuş üstlendi. Oyunda ışık tasarımı; Kutan Gökkaya, hareket düzeni ise; Hüseyin Akçar tarafından gerçekleştirildi.

Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü oyunda, 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramı sorgulanıyor. İzleyenlerin nefeslerini tutarak izlediği oyun, sezon boyunca sahnelenecek.

Sui Generis Tiyatro’nun kurucusu ve Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar; 10’uncu yıl kutlamaları ile ilgili olarak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi çatısı altında yıllardır perde açan bir tiyatronun; tüm Türkiye’de kabul görmesinin azımsanmayacak bir başarı olduğunu ortaya koyan Akçar, bu başarının bir ekip çalışması olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA