İstanbul'da Hırsızlık Çetesi Suçüstü Çökertildi

Esnafa 3 milyon lira zarar veren hırsızlık çetesi suçüstü çökertildi

İstanbul'da Hırsızlık Çetesi Suçüstü Çökertildi
İstanbul Anadolu yakasındaki 6 ilçeden 3 ay içerisinde; kapalı kasa kamyonetle geldikleri iş yerlerinden lastik, çuval çuval toz şeker ve kablo çalarak 3 milyon lira zarar veren hırsızlık çetesi, son işlerinde polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak çökertildi. İş yerlerine sürünerek giren hırsızlar güvenlik kameralara yansırken, gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Sultanbeyli, Maltepe, Ataşehir, Beykoz, Pendik ve Çekmeköy’de 8 kişiden oluşan hırsızlık çetesi, kapalı kasa kamyonet ile 10 iş yerinden soygun yapması üzerine polis ekipleri harekete geçti. İş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığı yapan şahısların aynı kişiler olduğunu tespit etti. Bunun üzerine polis ekipleri, kimliğini belirledikleri şüphelileri takibe aldı.

SON İŞLERİNDE SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Yapılan takipler sonucunda polis, Çekmeköy Mahallesi Başıbüyük Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin alarmının çaldığı ve iş yeri önünde yüzleri kapalı elleri eldivenli şahısların kamyonete malzeme yükledikleri ihbarını aldı. İhbarı değerlendiren ekipler, adrese giderek araca yaklaştıklarında şüpheliler farklı yönlere doğru kaçmaya başladı.

Yaşanan kovalamaca sonucunda 8 şüpheli polis ekipleri tarafından tek tek yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar şubeye götürülerek ifadeleri alındı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Son işlerinde suçüstü yakalanan şahıslardan 635 adet sigara ele geçirildi. Yakalanan Beytullah E.(32), Cevat A.(24), Orhan Y.(28), Emrah B.(34), Günaydın Y.(65), Ferhat B.(32), Dursun E.(27),Turgay A.(47) işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyette çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan suç makinelerinin esnafı 3 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edildi. Öte yandan hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

SÜRÜNEREK DELİKTEN GİRDİ

Görüntülerde, kapalı kasa kamyonet ile iş yerinin önüne gelen hırsızlardan biri sürünerek delikten içeriye giriyor. Ardından kapıyı açan hırsız, arkadaşlarını içeriye sokuyor. Şahıslar daha sonra iş yerindeki malzemeleri elden ele vererek kamyonete yüklüyor. Bir başka görüntü de ise yine kamyonet ile gelen şahıslar, trafiğin vızır vızır aktığı yerde hırsızlık yaparak kaçıyor.

(Doğan Can Cesur /İHA)
Kaynak: İHA