Darende'de 'Talebe Kitap Kahve' Projesi Tanıtıldı

Darende Güldeste Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan "Talebe Kitap Kahve" projesi tanıtıldı.

İlçedeki spor salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan dernek başkanı Murat Gülöz, proje kapsamında ilk olarak liseler arası halı saha turnuvası düzenleneceğini belirtti.

Amaçlarının gençler için bir şeyler yapmak olduğunu anlatan Gülöz, "Onları zamanın sıkıntılarından, fitnelerinden ve musibetlerinden nasıl uzak tutabiliriz? Onları bu toplumun kadim kültürü ve İslam'ın evrensel mesajlarıyla nasıl buluşturabiliriz? Bunların endişesini taşıyoruz. Yaptığımız bu projeyle gençlerimizi ve neslimizi iyiye, güzele yönlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Kaymakam Enver Zengince de geleceği gençlerin inşa edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Köklü tarihimizin temsilcileri ve geleceğimizin yüz akı gençler, inşallah devletimizin ve milletimizin daha ileri seviyelere taşınmasında sizlerle beraber yürüyeceğiz. Bunu memleketle ilgili kaygıları olan ve bu uğurda çalışan siz sevgili gençlerle birlikte yapacağız. Bunları da okuyarak, ilme önem vererek geleceğe yön verme isteği ve arzusuyla siz başaracaksınız. Beraber mücadele edeceğiz. Sizleri, gelecek için, medeniyet için bu yolda hizmet etmeye davet ediyorum."

Düzenlenen toplantıya Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek de katıldı.

Kaynak: AA