Yanan Evi Meslek Lisesi Öğrencileri Onardı

Yalova'da geçen ay çıkan yangında ağır hasar gören dört kişilik ailenin evi, kentteki beş meslek lisesinden öğrenciler tarafından hayırseverlerin desteğiyle alınan malzemelerle yenilendi.

Yalova'da 14 Şubat'ta çıkan yangında ağır hasar gören ev, meslek lisesi öğrencileri tarafından onarılarak mağdur aileye teslim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında, Kadir Karahasan ve üç çocuğunun yaşadığı İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evde, hayırseverlerin desteğiyle alınan malzemelerle tadilat yapıldı.

Kentteki beş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencilerinin çalışmaları sonrası Vali Muammer Erol tarafından konut sakinlerine evin anahtarı verildi. Karahasan ailesi daha sonra Vali Erol ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'a evlerinde çay ikram etti.

Ev halkına "geçmiş olsun" temennisinde bulunan Erol, "En kolay bereketlenen şey iyilikmiş demek ki. Bunda da onu gördük. Küçüklüğüne büyüklüğüne bakmadan hep beraber gücümüzün yettiği iyilikleri ertelemeden hayata geçirmeyle ilgili adım atmakta cesur olmalıyız ki böyle iyilikler bereketlensin." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise ev sahibinin yüzde 70 engelli olduğunu söyledi.

Tadilat için hazırlık yaparken hayırseverlerden büyük destek gördüklerini vurgulayan Tosun, "Önce sadece boya badanasını yapıp tamamlamayı düşünüyorduk ama şu anda evin kalorifer tesisatından ıslak zeminine, banyosuna, mutfak dolabına, kanepesinden çekyatına kadar tüm teşrifatını yaptık. Bunların birçoğunda hayırseverlerimizin katkısı oldu. Öğrencilerimiz de çalışmak için birbirleriyle yarıştılar." diye konuştu.

Tosun, tadilatın yaklaşık iki haftada tamamlandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA