Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Ayasofya'yı Seçimden Sonra Tekrar İsim Olarak Müzeden Camiye Çevireceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli’de yaptığı konuşmasında, "Ayasofya’yı seçimden sonra tekrar isim olarak müzeden camiye çevireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Ayasofya'yı Seçimden Sonra Tekrar İsim Olarak Müzeden Camiye Çevireceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Sultanbeyli’de düzenlenen mitinge katılarak burada halka seslendi. Düzenlenen mitinge AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti. Sultanbeyli’nin Anadolu’nun özeti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günkü seçimleri intikam aracı haline getirmenin peşinde. Neyin intikamını alacak. Hizmetlerimizin intikamını mı alacak. Yaptığımız eserlerin mi intikamını alacaklar. Dış politikası onurlu, coğrafyamızda yüzlerce milyon kardeşimizin umudu olmuş bir ülkenin ekonomimizi yükseltmiş olmamızın intikamını mı alacaklar. Bay Kemal de istiyor bunu Bayan Meral de, Diğer tarafta Netanyahu da istiyor. Gelecekleri varsa görecekleri de var. Bölücü terör örgütünü sınırlarımız içinde kafasını ezdik. Sınırlarımız dışında da devam ediyoruz. Üst kadrodan bir ekibi imha ettik. Fırat’ın doğusundaki tezgahı da milletimizin birliğine gözüne dikenlerin başına geçireceğiz. FETÖ de bizden intikam almak istiyor. Hepsini darmadağın ettik. Son umutları Pazar günkü seçim. Bu seçimden size baba çıkmaz” dedi.

"Türkiye olmazsa Kudüs’ü, Golan Tepelerini gasp edeceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyorlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya’yı ele almak istiyorlar. Çok sabrettik. Geçenlerde açıkladım. Kısa bir süre önce Ayasofya camiden müzeye çevrilmişti. Seçimden sonra tekrar müzeden, isim olarak müzeden camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var bu planları da uygulamaya koyacağız. Ayasofya’da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan’ın ağzından laf bir defa çıkar. Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar bilsin ki o planların üzerinde bir başka plan var. O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir. Amerika bize hala FETÖ’yü vermiyor. Her görüşmede söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millletimiz pazar günü bu maskeli baloya, karanlık pazarlığa son verecektir" dedi.

Kaynak: İHA