Kuşadası'nda Lösemi Farkındalığı İçin Yoga Yaptılar

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan bir grup kadın, 3,5 yaşındaki Öykü Arin ve tüm lösemililer için gerekli kök hücre bağışına dikkat çekmek için yoga yaptı.

Nar Kadın Dayanışması Topluluğu üyeleri, juvenil miyelomonositik lösemi (JMML) teşhisi konulan ve sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gereken 3,5 yaşındaki Öykü Arin ve tüm lösemilere destek olmak için Kuşadası sahilinde toplandı.

Kök hücre bağışına dikkat çekmek isteyen kadınlar burada "Kök hücre bağışı geleceği kurtarır" yazılı pankartın önünde yoga yaptı. Bazı vatandaşlar da kadınlara eşlik etti.

Gazetecilere açıklama yapan Yoga Eğitmeni Betül Acar Duyar, "Öykü Arin ve kök hücre bekleyen tüm çocuklarımız için buradayız. Yarın sabahtan akşama kadar Kızılay aracı burada kök hücre bağışlarını bekleyecek. Herkesi bekliyoruz. Kök hücre bağışı zor bir şey değil. 18-50 yaş herkesi bekliyoruz. Belki siz bir çocuk için umut olursunuz." dedi.

Kadınlardan Emine Fırat ise yogayla bir farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, "Kadınlar olarak dikkatleri lösemili çocuklara çekmek istedik. Bu farkındalık etkinliği ile çektiğimiz dikkatlerin umut olmasını, kan olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA