Katliamcının cezası belli oldu

İslam İşbirliği Teşkilatı Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı İstanbul'da başladı. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters yaptığı açıklamada Yeni Zelanda saldırganı Brenton Tarrant için "Hayatının geri kalanını Yeni Zelanda'da tek başına bir hücrede geçirecektir." dedi.

Katliamcının cezası belli oldu
Katliamcının cezası belli oldu
Dışişleri Bakanı ve İİT İcra Komitesi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ortak basın toplantısı düzenledi.

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters, terörist Brenton Tarrant'ın, hayatının geri kalan kısmını tek başına bir hücrede geçireceğini belirtti.

Toplantı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'in konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam edilecek. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılımcılara hitap edecek.

Katliamcının cezası belli oldu

'TÜRÜNÜN EN VAHŞİ ÖRNEĞİYDİ'

İİT Genel Sekreteri Useymin: '(Yeni Zelanda'daki saldırı) Bu saldırı, aslında bizim için bir dönüş noktası sayılabilir. Müslümanlara yapılan bu saldırı, türünün en vahşi örneğiydi. Yeni Zelanda'da yapılan bu saldırı hiçbir şekilde atacağımız adımların azaltılmasına ya da bitirilmesine engel olamayacak.'

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters'ın açıklamalarından satır başları:

Brenton Tarrant hayatının geri kalanını Yeni Zelanda'da tek başına bir hücrede geçirecektir. Yeni Zelanda tarihinin en büyük soruşturması başlatıldı.