Gölcük'te Öğrencilere Deprem Eğitimi

17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminin merkez üssü Gölcük ilçesinde, "Deprem Haftası" dolayısıyla resmi kurum ve kuruluşların katılımıyla öğrencilere deprem konusunda simülatör eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi iş birliğiyle kaymakamlık binasının yanında düzenlenen etkinlikte, deprem tırında simülasyon aracıyla öğrencilere farklı şiddette depremler yaşatılarak deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler, jeofizik mühendisi Yavuz Güneş tarafından anlatıldı.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, burada yaptığı konuşmada, 17 Ağustos depreminin Gölcük'ün tarihinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi yaşanan depremde yaklaşık 6 bin vatandaşımız şehit oldu. Bu nedenle bölgemizde doğa şartları ve jeolojik yapı olarak çok dikkatli olmamız gerekiyor. Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürüyor. Burada yetkililerimiz özellikle tedbirlerin alınması konusunda bilinçli bir toplumun oluşturulması için çaba sarfetmektedir. Çocuklarımız bilinçli olacak ki, olası bir depremde olabilecek olaylar önlensin." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de konuşmasında şunları kaydetti:

"Eğer o gün yaşanan depremden gereken dersi almazsak, bugün, yarın ve gelecekte bu depremi yaşayacağımız kesindir. Bunu da bilim adamları ifade ediyor. Biz bu gerçekle yaşayarak, gerekli tedbirlerimizi almalıyız."

Konuşmaların ardından etkinliğe katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA