'Şehirlerarası Otobüs Kazaları Ve İlgili Kurumlarla Değerlendirme Toplantısı'

Yalova'da trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazaları sonucunda meydana gelen kayıpların önlenmesi amacıyla şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde yaşanılan sorunların çözümüne yönelik toplantı düzenlendi.

"Şehirlerarası Otobüs Kazaları ve İlgili Kurumlarla Değerlendirme Toplantısı", İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Kuğu başkanlığında Trafik Denetleme Şube Müdürü Nurcan Şaylı, Ekipler Amiri Sinan Tiryaki, otobüs firma yetkilileri ve yolcu otobüsü sahiplerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda il genelinde trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazalarının sonucunda meydana gelen kayıpların önlenmesi amacıyla şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde yaşanılan sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Ayrıca, şehirlerarası ile il ve ilçe merkezleri arası yolcu taşımacılığında faaliyet gösteren otobüs firmalarının yetkililerine bilgilendirme yapıldı.

Vatandaşların büyük çoğunluğunun kara yolu taşımacılığıyla yolculuk yaptığı vurgulanarak, Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi ile kara yolunda yaşanan kazaları en aza indirerek sıfır can kaybının hedeflendiği kaydedildi.

Kaynak: AA