Kırklareli'nde Dezavantajlı Öğrenciler Konser Verdi

Vali Osman Bilgin: 'Bizler devletin görevlileri olarak bu dengeyi ilde kurmakla mükellef, kanunlarla sorumlu bireyler olarak ayağı yere basan somut ve gerçek nitelikleri olan projelerle halkımızın önünü açmalıyız'.

Kırklareli'nde Dezavantajlı Öğrenciler Konser Verdi
Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in himayesinde yürütülen "Umutlu Yarınlar" projesinin tanıtım toplantısında dezavantajlı öğrenciler konser verdi.

Kültür Merkezinde düzenlenen programa katılan Vali Bilgin'i, giriş kapısında 6 yaşındaki Berat Usul, davul çalarak karşıladı. Bilgin, çocuğu tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Bilgin ile protokol üyelerinin, vatandaşlar ve öğrencilerin arasında oturmaları dikkati çekti.

Bilgin, projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Roman açılımını Kırklareli'nde devam ettirdiklerini söyledi.

Toplumların her yönüyle güçlü olması gerektiğini ifade eden Bilgin, ekonomik, sosyal, kültürel, dini ve sanat değerlerinin toplumu toplum yapan unsurlar olduğunu vurguladı.

Bu değerlere sahip olmayan toplumlarda sosyal dengesizliklerin baş gösterebileceğini ifade eden Bilgin, "Bizler devletin görevlileri olarak bu dengeyi ilde kurmakla mükellef, kanunlarla sorumlu bireyler olarak ayağı yere basan somut ve gerçek nitelikleri olan projelerle halkımızın önünü açmalıyız. Toplumun dezavantajlı kesimlerine baktığımızda bu sadece Roman vatandaşlarımız için de değil aslında. Genele baktığımızda Roman vatandaşlarımızın bu manada maalesef toplum içerisinde diğer kesimlere göre dezavantajlı durumda olduğunu görebiliyoruz. Bu proje tüm dezavantajlı kesimleri kapsayacak. Bu projeyi tüm ilçelerimize de yaymak istiyoruz." diye konuştu.

Projede 100 üniversite öğrencisinin de görev aldığını anlatan Bilgin, üniversitelilerin dezavantajlı öğrencilere rol model olduklarını belirtti.

Proje kapsamında okuma yazma, Kur'an öğretimi, sosyal yardımlar gibi birçok faaliyetlerde bulunulacağını anlatan Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sosyologlarımız tüm aileleri gezecekler ve alt yapı çalışması yapacaklar. Çocuklarımızın okullara devamlılıkları sağlanacak ve eylem planları hazırlanacak. Müftülüğümüz tarafından da değerler eğitimi ve dini inançlara yönelik çalışmalar yapılacak. Bugün toplumda enflasyon sorunu yaşıyoruz. Diyeceksiniz ki 'enflasyon sorununun ahlakla ne işi var', tamamen ahlakla işi var. Herkesin başına polis dikemeyeceğimize göre ahlaki sistemi eğer oturtursak, etik değerlerimizi tam olarak bireyler kanıksarsa düzensizlik oluşamaz. Bugün Türkiye genelinde bin 700 vatandaşımız yaya geçinde hayatını kaybetmiş. Bugün halen yaya geçidindeki vatandaşlara sürüler korna çalıyor. Bunları artık aşmış olmamız gerekiyor."

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da proje çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dezavantajlı öğrenciler tarafından konser verildi.

Renkli görüntülere sahne olan konserde, öğrenciler birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.
Kaynak: AA