Kore Gazisi Kandemir'e Madalya Ve Beratı Teslim Edildi

Ordu Valisi Seddar Yavuz: 'Bu vatan uğruna, mukaddesat uğruna şehit olan aziz şehitlerimize ve gazilerimizden ahirete intikal edenlere de Allah'tan rahmet hayatta ki gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz'.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Kore Gazisi Sadık Kandemir'e Kore Devleti tarafından gönderilen madalya ve beratını teslim etti.

1952-1953 yılları arasında Kore'de 3. Tim’de görevlendirilen 89 yaşındaki Gazi Sadık Kandemir’i makamında ağırlayan Yavuz, yaptığı konuşmasında, "Kore’de bir kahramanlık örneği gösteren Türk birliğimizin çok kıymetli bir mensubu ile bugün bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Yavuz, şöyle konuştu:

"Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler vesilesiyle Aziz Türk Milleti adına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Türk Milleti’nin en önemli özelliği, devletinin vermiş olduğu bütün görevleri can siparane yerine getirmiş olmasıdır. Bu vesileyle kıymetli büyüğümüze bir kez daha teşekkür ediyor, kendisine hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Bu vatan uğruna, mukaddesat uğruna şehit olan aziz şehitlerimize ve gazilerimizden ahirete intikal edenlere de Allah'tan rahmet diliyoruz. Hayattaki gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. Bir kez daha kendisini Valiliğimizde görmüş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Çok kıymetli dernek başkanımıza da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum."

Vali Seddar Yavuz tarafından kendisine takdim edilen madalya ve beratın çok değerli olduğunu söyleyen Kore Gazisi Sadık Kandemir ise vatan için canını feda etmeye hazır olduğunu ifade etti ve Vali Yavuz’a yakın ilgisi dolayısıyla teşekkür etti.

Makamda düzenlenen törende Kore Gazisi Sadık Kandemir’in eşi Süriye ile oğlu Metin Kandemir ve Ordu Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya hazır bulundu.

Kaynak: AA