Ukrayna Açıklaması '88 Bin Rus Askeri Sınırımızda'

Birleşmiş Milletler Ukrayna Daimi Temsilcisi Vladimir Yelçenko, Rusya’nın yaklaşık 88 bin Rus askerini Ukrayna-Rusya sınırında konuşlandırdığını açıkladı.

Ukrayna Açıklaması '88 Bin Rus Askeri Sınırımızda'
Rusya’nın acil görüşme talebi üzerine toplanan Birleşmiş Milletler, Ukrayna-Rusya arasındaki krizi ve Minsk Anlaşması’nı değerlendirdi. Toplantıda söz alan Birleşmiş Milletler Ukrayna Daimi Temsilcisi Vladimir Yelçenko, “Neredeyse 88 bin Rus askeri sınırımıza geldi. Sınırlarımızdaki işgalci ve saldırgan Rus askeri personel sayısı net olarak 87 bin 750” dedi.

Rusya tarafından Ukrayna sınırları içerisine sokulan askeri ve teknik ekipmanlara dair de bilgi veren Yelçenko, “Eylül ayının başını baz alacak olursak çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesinde Rusya’ya ait 496 tank, 938 askeri zırhlı araç, 128 çoklu roketatar ve 776 topçu atış sistemleri mevcut” dedi.

Rusya tarafından Ukrayna içerisinde askeri yönden desteklenen ayrılıkçı kişi sayısıyla ilgili de Yelçenko, “Birçoğunun daha önce Suriye’de görev almış olduğu 35 bin silahlı kişiyi de kontrol ediyorlar” ifadelerini kullandı. Minsk Anlaşması’na da değinen Vladimir Yelçenko, “Rus tarafı Minsk Anlaşması’nda çok seçici bir yol izliyor. Bu izlediği yolda da siyasi unsurları kendince yorumluyor” dedi.

Minsk Anlaşması, 12 Eylül 2015’te Rusya ve Ukrayna arasında Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te imzalanmıştı.
Kaynak: İHA