'Ozan Arif'in Vefatı Hemşehrilerini De Üzdü

Vefat eden 'Ozan Arif' adıyla bilinen Arif Şirin'in adı, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde park ya da belediye binasında yaşatılacak.

Samsun'da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden "Ozan Arif" adıyla bilinen Arif Şirin'in kaybı, memleketi Giresun'un Alucra ilçesindeki hemşehrilerini de üzüntüye boğdu.

Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Ozan Arif'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Ozan Arif'in, çocuk yaşta babasının memuriyetinden dolayı Alucra'dan ayrıldığını ancak doğduğu toprakları hiçbir zaman unutmadığını aktaran Kaymakçı, "Alucra aşığı bir hemşehrimizdi. Vefatı bizleri de derinden üzdü. Alucra ve Türkiye önemli bir değerini, ozanını kaybetti." dedi.

Kaymakçı, Samsun'da son yolculuğuna uğurlanacak sanatçının cenazesine Alucra halkı olarak katılım göstereceklerini ifade ederek, Ozan Arif'in köyünden toprak getirerek sanatçının mezarına bırakacaklarını kaydetti.

Kaymakçı, Ozan Arif'in adının, ilçede yaşatılması için meclis kararıyla bir park ya da belediye binasına verileceğini bildirdi.

Ozan Arif'in doğduğu Yükselen köyünün muhtarı Şükrü Pamuk ise sanatçının vefatının köy halkında da üzüntüyle karşılandığını belirterek, "Köyümüzün gururuydu. Köylüleri olarak üzüntülüyüz. Öncelikle Türkiye'nin ve köyümüzün başı sağ olsun." diye konuştu.

Öte yandan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da Ozan Arif için başsağlığı mesajı yayımladı.

Aksu, mesajında, "Değerli sanatçımız, Alucralı hemşehrimiz, vatansever Ozan Arif'in (Arif Şirin) vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum." ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA