'Mekan Ve Biçim' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Resim, grafik tasarım, fotoğraf ve baskı işlerinden oluşan, 32 sanatçının toplam 34 eserinin yer aldığı sergi, 19 Şubat'a kadar izlenebilecek.

İstanbul Arel Üniversitesi ev sahipliğinde "Mekan ve Biçim" isimli uluslararası karma sergi açıldı.

Küratörlüğünü İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Taragay Mehmet Ayçe'nin ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolunay'ın üstlendiği sergi, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Aynı zamanda serginin koordinatörlüğünü yapan Ayçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mekanın her zaman varlığın düzlemi olduğunu söyledi.

Biçim ve nesnelerin hafızada mekan algısını oluşturduğunu aktaran Ayçe, "Mekan bazen nesnel bazen soyut nitelik taşır. Bir ortam, farklı zaman ve durumlarda beş duyu algısı kapsamında tanımlanıp hafızada kaydedilir. Bu ortamla ilgili yaşanabilecek anılar hafızadaki fiziki kayıtların yanında duygusal ve etkileşim içeren yeni veriler ekleyecektir." ifadelerini kullandı.

- "Mekan bir toplumu ne kadar yansıtır?"

Ayçe, mekanı oluşturan biçimleri sorgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu biçimlere yüklenilen anlamlar izleyiciyi hangi duygusal atmosfere taşır? Bir mekan kimileri için bir rahatlama ortamı iken bir an önce buradan uzaklaşmak isteyen kişiler neler hissetmektedir? Mekan bir toplumu ne kadar yansıtır? Mekan ve kültür arasında nasıl bir etkileşim vardır? Makro ve mikro kapsamda mekan ve biçimi sanatçılar, kendi teknik ve bakış açıları ile bu sergide ele almış."

Sergi, sanatçıların mekan ve biçim kavramlarına olan bakışlarını izleyiciye aktarmayı amaçlarken ziyaretçilere de sanatçıların mekan ve biçime ilişkin tekniklerini ve bakış açılarını yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Resim, grafik tasarım, fotoğraf ve baskı işlerinden oluşan sergide, 32 sanatçının toplam 34 eseri yer alıyor.

"Mekan ve Biçim" sergisi, 19 Şubat'a kadar izlenebilecek.

Kaynak: AA