Jinping'in ABD'li Ticaret Heyetiyle Görüşmesi Gündemde

Çin-ABD ticaret savaşında ateşkes süresinin sonuna yaklaşılırken Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Pekin’e gelen ABD’li heyetle görüşme ihtimalinin bulunduğu bildirildi.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in de içinde bulunduğu ABD’li heyet, dün ticaret müzakereleri için Çin’in başkenti Pekin’e geldi. Müzakerelerin yeni turunun perşembe ve cuma günü yapılması planlanıyor. Hong Kong merkezli South China Morning Post gazetesinin bugünkü haberinde, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in ABD’li heyeti kabul etmesinin gündemde olduğu belirtildi. İki ülke müzakerecilerinin, Xi ile Trump arasında bu ayın sonunda Vietnam’da gerçekleşmesi muhtemel görüşme öncesinde bir anlaşmaya varmayı arzuladıkları belirtiliyor.

Xi Jinping ve Donald Trump, 1 Aralık’ta Arjantin’de yaptıkları görüşmede, ticaret savaşında 90 günlük ateşkes uygulanması kararı almıştı. Buna göre, iki ülke 1 Mart’a kadar bir anlaşmaya varamazsa ABD yönetimi Çin’den ithal edilen 200 milyar dolar tutarındaki ürüne uyguladığı ek gümrük tarifesini yüzde 10’dan yüzde 25’e yükseltecek. Trump, dün yaptığı açıklamada, “İki tarafın bir anlaşmaya varmaya yaklaşması halinde 1 Mart olarak öngörülen son tarihi ertelemeyi düşünebilirim” demişti.
Kaynak: İHA