3. Uluslararası Gebelik, Doğum Ve Lohusalık Kongresi

3. Uluslararası Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi Bolu'da yapılacak.

Koru Hastaneleri, Yüksek İhtisas Üniversitesi ve Doğasında Doğum Derneği tarafından düzenlenecek olan ve 4 gün sürecek kongre, yarın Bolu Dağı'ndaki bir otelde başlayacak.

Sağlık profesyonelleri arasındaki köprüleri güçlendirmeyi ilke edinen ve gelenekselleşme yolunda ilerleyen, zengin ve renkli sosyal programıyla da dikkati çeken kongre kapsamında, Türkiye sağlık hizmetlerine ve doğum anlayışına katkı sunulması amaçlanıyor.

Türkiye’de ve dünyada doğum, doğumdaki müdahaleci tutum, artan sezaryen oranları ve topluma etkileri, üreme dengesi, fiziksel alan ve personel sorunlarının inceleneceği kongrede ayrıca hastanelerin sistematik ve simetrik uygulama mekanizmalarında yaşanan aksaklıklar, sağlık personelinin bilgi ve beceri düzeyleri, tutumları, çalışma koşulları, özlük hakları, anne-bebek dostu hastane kavramı gibi önemli konular ele alınacak.

Ağırlıklı olarak doğum yönetiminin konuşulacağı etkinlikte, ödüllü kaşif fotoğrafçı ve etnograf Alegra Ally vahşi yaşam koşullarında eşlik ettiği kadınların hamilelik, doğum ve çocuk yetiştirme serüvenlerini de katılımcılarla paylaşacak.

Başkanlığını Yüksek İhtisas Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeler, Prof. Dr. Aydan Biri ile Prof. Dr. Tamer Mungan'ın yapacağı kongrede, alanında uzman birçok akademisyen çalışmalarını katılımcılar ile paylaşacak.

Kaynak: AA