Tescilli Adana Kebabına Yeni Düzenleme

Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından kebabın, gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 15 yıl önce tescil ettirdiği Adana kebabında gramajla ilgili yeni düzenleme yapıldığı bildirildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, yaptığı yazılı açıklamada, Adana kebabını korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kebabın yurt içi ve dışında aynı lezzet ve özellikte tüketiciyle buluşturulmasını hedeflediklerini ifade eden Menevşe, şunları kaydetti:

"Adana Ticaret Odası olarak Adana kebabını tescil ettirmemizin üzerinden geçen on beş yıllık süreçte, gerek vatandaşlarımız gerekse üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerde, tescilde belirtilen gramajın fazla olduğu üzerinde duruluyordu. Bu sebeple odamız tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurumuz kabul görmüş ve Adana kebabının tescilinde gerekli düzenleme yapılmıştır. Adana kebabı makul seviyelerde sabitlenerek, denetimlerimizde sıkça karşılaşılan gramaj sorunu, genel kabul gören uygulamayla uyumlu hale getirilerek çözüme kavuşturulmuştur."

Menevşe, vatandaşların ATO tescilli kebap logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih etmeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA