Mardin 'Anadolu Tarih Ve Kültür Birliği' Buluşmalarına Ev Sahipliği Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Mardin’de ’Anadolu Tarih ve Kültür Birliği’ buluşmaları düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Mardin’de ’Anadolu Tarih ve Kültür Birliği’ buluşmaları düzenleyecek. 15-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Tufan Gündüz, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in de aralarında bulunduğu isimler, Anadolu topraklarının ürettiği maddi ve manevi değerlere dair değerlendirmelerini gençlerle paylaşacak.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerin de Anadolu’nun tarihi ve kültürel değerlerine dair düşüncelerini ifade etme imkanı bulacağı etkinlik, gençleri alanında uzman akademisyen, yazar, sanatçı, düşünce insanı, öğretmen ve bürokratlarla bir araya getirecek. Yetmişin üzerinde katılımcıyı ağırlayacak olan etkinlik kapsamında, tarihi mekanlar ve şahsiyetler başta olmak üzere, Anadolu’nun kültürel birliğinde önemli yere sahip olan ortak değerler ele alınacak. Yeni nesillerde kültür, dil ve tarih bilincinin geliştirilmesi amacıyla ’Gençlerle Baş Başa’ ve ’Şehir ve Tarihi Alan İncelemeleri’ programlarının gerçekleştirileceği etkinlikte alınacak kararlar, sonuçları takip edilmek üzere raporlaştırılarak yayımlanacak.
Kaynak: İHA