Keban'da 'Genç Zekalar Eğleniyor Projesi'

Elazığ'da İl ve Keban İlçe Milli Eğitim müdürlüklerince hazırlanan, "Genç Zekalar Eğleniyor Projesi" pilot okul olarak belirlenen Keban Fevzi Çakmak İlkokulunda uygulanıyor.

Satranç ve mangala gibi 15'i aşkın zeka oyunun oynandığı projenin başarılı olması halinde il geneli ile ilçelerde de uygulanması hedefleniyor.

Okul müdürü Veysel Namlı yaptığı açıklamada, okul bünyesinde oluşturulan zeka ve akıl oyunları sınıfının hizmete açıldığını belirterek, öğrencilerin zeka oyunları ile hem eğlendiğini hem de öğrendiğini söyledi.

Sınıf öğretmeni Tamer Karakan, bu oyunların çocuklar eğlenirken aynı zamanda zeka gelişimine de katkı sunduğunu dile getirerek, çocukların bu sayede yetenek de kazanabileceğini aktardı.

Zeka oyunlarının çocuklarda çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği de kazandırdığını anlatan Karakan, bu oyunların çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmadığını, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olduğunu kaydetti.

Zeka oyunları yüksek konsantrasyon gerektirdiğinden çocuğun bu oyunları oynarken, dikkatini yoğunlaştırma ve bir tek işe konsantre olma becerisini de edindiğini belirten Karakan, bunun derslere konsantrasyonu da artırdığına işaret etti.

Karakan, "Genç Zekalar Eğleniyor Projesi" kapsamında yıl sonunda velilerin de katılacağı turnuva ve etkinlikler düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA