Hindistan Seçimleri Modi İçin 'Zor Bir Sınav'

Woodrow Wilson Merkezi araştırmacısı Michael Kugelman: '(Başbakan Nerandra Modi'nin seçimlerdeki şansı) Mesele istihdama gelip dayanacak. Modi'nin yumuşak karnı yalnızca ekonomik performansın kötülüğü değil, aynı zamanda iktidarı boyunca işsizlik rakamlarının sürekli artmış olması' '(Kongre Partisinin yeni lideri) Priyanka Gandhi, eyalet seçimlerindeki başarısıyla halihazırda belirli bir canlanma yakalayan Kongre Partisine yeni bir ivme kazandırabilir'

Washington merkezli düşünce kuruluşu Woodrow Wilson Merkezi araştırmacısı Michael Kugelman, Hindistan'da bahar aylarında yapılacak genel seçimlerde Başbakan Nerandra Modi'yi, ekonomideki kötü gidişat ve muhalefet partisindeki canlanmanın zorlayacağını söyledi.

Kugelman, Hindistan'daki genel seçimlerle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Modi liderliğindeki Hindistan Halk Partisinin (BJP) 2014'te ekonomik reform vaatleriyle iktidara geldiğini anımsatan Kugelman, ancak seçim başarısının ardından Modi ve partisinin ekonomide vadettiklerini yerine getiremediğini ifade etti.

Artan işsizliğin seçim sonucunu en fazla belirleyecek faktör olacağını vurgulayan Kugelman, "Mesele istihdama gelip dayanacak. Modi'nin yumuşak karnı yalnızca ekonomik performansın kötülüğü değil, aynı zamanda iktidarı boyunca işsizlik rakamlarının sürekli artmış olması." dedi.

Seçim sürecinin Hindistan'ın Pakistan ile ilişkilerine etkisinin sınırlı olacağını dile getiren Kugelman, Modi, BJP ve ana muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongre Partisinin (Kongre Partisi) bu dönem Pakistan ile cepheleşme dışında bir tutum benimsemesinin beklenemeyeceğinin altını çizdi.

- "Gandhi Kongre Partisine ivme kazandırabilir"

Kugelman, Gandhi ailesinden yeni kuşak bir siyasetçi Priyanka Gandhi'nin Kongre Partisi liderliğine gelmesinin "seçimlerin kaderini değiştirebilecek bir gelişme" olduğunu kaydetti.

Rajiv Gandhi ve Sonia Gandhi'nin kızı olan 47 yaşındaki siyasetçinin halkın sempatiyle baktığı popüler biri olduğunu ifade eden Kugelman, "Priyanka Gandhi, eyalet seçimlerindeki başarısıyla halihazırda belirli bir canlanma yakalayan Kongre Partisine yeni bir ivme kazandırabilir." dedi.
Kaynak: AA