Boğazından Yarım Kilo Kitle Çıkarıldı

Kilis'te yaşayan bir genç kızın boğazından 500 gram ağırlığında, 10 santimetre büyüklüğünde tiroit bezi çıkarıldı.

Kilis Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Görkem Yasak ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fırat Mülküt tarafından ameliyatı gerçekleştirilen 17 yaşındaki Derya Nur Yıldırım sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 6 yıldır guatr nedeniyle zor günler geçiren Yıldırım, 4 aylık tedavinin ardından boynundaki 500 gram ağırlığında ve 10 santimetre büyüklüğündeki tiroit bezinden kurtuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Yasak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine başvurduğunda tiroit bezinin iki mandalina boyutuna ulaştığını belirtti.

Zehirli guatr tanısı konulan hastaya ağızdan ilaç ve atom tedavisi uygulandığını ancak yeterli sonuç alınamadığını anlatan Yasak, "Daha önce başka hastanelerde cerrahi operasyon önerilmiş ancak farklı birçok problem yüzünden yapılamamış. Bize başvurduğunda ameliyat haricinde seçeneğimiz yoktu. Gerekli hazırlıkların ardından yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonla hastamızdaki tiroit bezini tamamıyla çıkardık." diye konuştu.

Yasak, hastanın ameliyat sonrası erken dönemdeki süreci de iyi bir şekilde atlattığını ve ileriki günlerde taburcu edileceğini söyledi.

Yıldırım da 6 yıldır hastalıkla mücadele ettiğini belirterek, "Boğazımdaki şişlik artık çekilmez bir boyuta ulaşmıştı. Hiç gitmeyecek sanıyordum ama doktorlarım sayesinde kurtuldum. Beni tekrar eski sağlığıma kavuşturan doktorlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.

Kaynak: AA