Adana'daki FETÖ/PDY Davasında Karar

Haklarında dava açılan eski öğretmen 7 sanıktan üçü 3 yıl 1 ay 15'er gün, ikisi 1 yıl 13'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski öğretmen 7 sanıktan üçü 3 yıl 1 ay 15'er gün, ikisi 1 yıl 13'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar F.A, Z.Ş, Y.T, Ö.T, M.Y.Ş, H.A. ve H.Ç. ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan eski öğretmen sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Duruşma savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında sanıklar Ö.T, H.Ç. ve Y.T'nin delil yetersizliğinden beraatine, diğer sanıkların ise dava dosyasındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak üzerilerine atılı suçtan cezalandırılmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti ise ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan sanıklar F.A, Z.Ş. ve M.Y.Ş'yi 3 yıl 1 ay 15'er gün, Y.T. ve H.A'yı 1 yıl 13'er ay hapis cezasına çarptırdı, sanıklar Ö.T. ve H.Ç'nin ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.
Kaynak: AA