Kayseri'de Düzensiz Göçmen Operasyonu

Düzensiz göçmenlerin yasa dışı geçişleri için organizatörlük yaptıkları ileri sürülen yabancı uyruklu 3 şüpheli, gözaltına alındı.

Kayseri'de düzensiz göçmenlerin yasa dışı geçişleri için organizatörlük yaptıkları iddia edilen Suriyeli 3 zanlı, jandarma ekiplerince yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçmenlerin yasa dışı geçişleri için Suriye uyruklu 3 zanlının organizatörlük yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Develi ilçesindeki bir ikamete operasyon düzenleyen ekipler, yasa dışı geçişler için organizatörlük yaptıkları, sınırdaki kaçakçılarla irtibatlı oldukları ve bunlardan aldıkları bilgilerle sınırdaki askeri hareketliliği takip ettikleri, Kayseri'ye gelen Suriyelilere göç idaresi müdürlüklerinde sıra ayarladıkları tespit edilen Mahmut B, Mustafa B. ve Ali A'yı gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen zanlılardan Mahmut B. ve Ali A. tutuklandı, Mustafa B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA