'İyi Yönetişimi Destekliyoruz'

Afrika Birliği Dönem Başkanı Abdulfettah esSisi: 'Yolsuzluk ve istikrasızlığa karşı iyi yönetişimi destekliyoruz'.

Mısır Cumhurbaşkanı ve Afrika Birliği Dönem Başkanı Abdulfettah es-Sisi, Afrika'da yolsuzluk ve istikrarsızlığın son bulması için birliğin iyi yönetişimi desteklediğini söyledi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 32. Afrika Birliği Liderler Zirvesi, bilim insanlarına verilen ödüller ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Sisi ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, kapanışın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, liderlerin zirve boyunca ele aldığı kıtasal serbest ticaret anlaşması ve entegrasyon tartışmalarının iyi yönde ilerlediğini söyleyen Sisi, son dönemde kıta ülkelerinde diplomasi yoluyla elde edilen barış anlaşmalarını hatırlattı.

Afrika halkının halen pek çok siyasi ve ekonomik problemle karşı karşıya olduğunu kaydeden Sisi, "Yolsuzluk ve istikrasızlığa karşı iyi yönetişimi destekliyoruz." diye konuştu.

- Soru kabul etmedi

Sisi, gelecek zirvenin Nijer'in başkenti Niamey'de yapılacağını ve ana gündem maddesinin ekonomik entegrasyon olacağını belirtti.

Öte yandan, her zirvenin ardından düzenlenen basın toplantılarındaki soru cevap bölümü bu kez yapılmadı. Sisi, basın mensuplarının sorularını kabul etmedi.
Kaynak: AA