GÜNCELLEME 3 - Kars'ta Trafik Kazası Açıklaması 23 Yaralı

Kars Valisi Türker Öksüz, KarsErzurum kara yolunda yolcu midibüsünün yola devrilen tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralananları hastanede ziyaret etti Vali Türker Öksüz: 'Şu ana kadar en büyük tesellimiz herhangi bir ölüm olayının olmaması, yaralılarımız var, gerekli müdahaleler yapılıyor'KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ'ÜN AÇIKLAMASI EKLENDİ.

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars-Erzurum kara yolunda yolcu midibüsünün yola devrilen tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralananları hastanede ziyaret etti.

Serkan Yavuz yönetimindeki 55 AAC 646 plakalı tır, Erzurum'dan Kars yönüne seyir halindeyken Keklik Deresi mevkisinde karşı şeride geçerek devrildi. Bu sırada aynı şeritte seyreden Cengiz Ebiri idaresindeki 36 AY 851 plakalı midibüs, devrilen tıra çarptı.

Kazayı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda sağlık, AFAD, UMKE ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekipler, yaralıları sıkıştıkları yerden kurtararak hastaneye kaldırdı. Yaralılardan 17'si Sarıkamış Devlet Hastanesinde, 6'sı ise Kars Harakani Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Üç kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Sarıkamış Devlet Hastanesindeki yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Tır sürücüsü Serkan Yavuz, gözaltına alındı.

- Kazaya giden UMKE ve Karayolları ekibi kaza yaptı

Öte yandan, kazanın ardından olay yerine sevk edilen UMKE ve Karayolları ekipleri de Selim ilçesi Pozat köyü mevkisinde kaza yaptı.

Kazada UMKE aracında bulunan 3 sağlık görevlisi yaralandı. Yaralılar Kars Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi.

- Kars Valisi Türker Öksüz yaralıları ziyaret etti

Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Merkezine sevk edilen yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşandığını ifade ederek, "Şu ana kadar en büyük tesellimiz herhangi bir ölüm olayının olmaması, yaralılarımız var, gerekli müdahaleler yapılıyor. İnşallah hepsi bir an önce sağlığına kavuşur, temennimiz bu. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Sürücülerin dikkatli olmasını isteyen Öksüz, "Sürücü olsun, yolcu olsun hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Allah korusun bunları yaşamak istemiyoruz, ilimiz için üzücü bir durum. Bir kişi Erzurum'a sevk edildi, inşallah o yaralımız da bir an önce sağlığına kavuşur, geçmiş olsun. Kazaya giden UMKE ekipleri de kaza yaptı, orada çok önemli bir şey yok; hafif şekilde yaralımız var, çok şükür orada önemli bir problemimiz yok." diye konuştu.

Kaynak: AA