Ebu Gayt'tan 'Suriye'nin Arap Birliği Üyeliği' Açıklaması

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt:'Arap Birliği'ne üye ülkelerin Dışişleri Bakanları düzeyinde bir toplantı yaparak Suriye'nin üyeliğini yeniden aktif hale getirme konusundaki anlaşmazlığın sona erdiğini duyuracakları bir fikir birliğini henüz göremedim'.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Suriye rejiminin Arap Birliği'ndeki üyeliğini aktif hale getirme konusunda henüz bir fikir birliğinin oluşmadığını açıkladı.

Ebu Gayt, Lübnan'a gerçekleştirdiği bir günlük resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile başkent Beyrut'ta bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basına konuşan Ebu Gayt, Suriye'nin Arap Birliği'ndeki üyeliğinin tekrar aktif hale getirilmesine değinerek, "Bu konuyu çok dikkatle takip ediyorum. Ancak Arap Birliği'ne üye ülkelerin Dışişleri Bakanları düzeyinde bir toplantı yaparak Suriye'nin üyeliğini yeniden aktif hale getirme konusundaki anlaşmazlığın sona erdiğini duyuracakları bir fikir birliğini henüz göremedim." dedi.

Suriye'nin Arap Birliği'ne geri dönmesini siyasi uzlaşıya dayalı bir durum olarak değerlendiren Ebu Gayt, bu konuda henüz olgunlaşan bir karar olmadığını belirtti.

Beyrut ziyaretine ilişkin ise Ebu Gayt, yeni hükümetin kurulmasının ardından Arap Birliği adına Cumhurbaşkanı Avn'ı tebrik etmek ve ülkeye istikrar ile kalkınma temennisinde bulunmak üzere Lübnan'da bulunduğa dikkati çekti.

Lübnan'da yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından 31 Ocak'ta Saad Hariri başbakanlığında yeni hükümetin kurulduğu duyurulmuştu.
Kaynak: AA