'Dünya Bakliyat Günü'

İçel Ticaret ve Sanayi Odası ile İçel Ticaret Borsası ortaklığında 'Dünya Bakliyat Günü' kapsamında 9 okuldaki öğrencilere çeşitli ürünlerin yer aldığı 6 bin paket bakliyat dağıtıldı.

'Dünya Bakliyat Günü'
İçel’de, bakliyat tüketimine dikkati çekmek amacıyla 9 okuldaki öğrencilere 6 bin paket bakliyat dağıtıldı.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İçel Ticaret Borsası (MTB) ortaklığında "Dünya Bakliyat Günü" kapsamında hayata geçirilen projeye dahil 9 okuldan biri olan, merkez Toroslar ilçesindeki Halkent İlkokulu'unda dağıtım programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İçel'in bakliyat üretimine katkı sağlayan önemli bir kent konumunda olduğunu belirterek, "Bugün 9 ayrı okulumuzda bakliyat dağıtımı yapıyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda bu sayı 9'dan 90'lara, 900'lere ulaşır çünkü 402 bin öğrencimiz var. Biz büyük bir aileyiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bakliyat kullanımını ve gençliğin bu manadaki tercihini yönlendireceğiz." dedi.

Ulusal Baklagil Konseyi ve MTB Başkanı Abdullah Özdemir de Birleşmiş Milletlerin (BM) 10 Şubat'ı "Dünya Bakliyat Günü" ilan ettiğini anımsattı.

Özdemir, bakliyatın faydaları hakkında bilgi vererek, haftada 3 gün bu ürünlerden tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise bakliyat ürünlerinin sağlık açısından önemine dikkati çekerek, fasulye, barbunya, nohut, bakla, bezelye, mercimek gibi gıdaların faydalı besin kaynakları olduğuna vurgu yaptı.

Programda bir grup öğrenci de fon kartonlarından yaptıkları aşçı kıyafetleriyle gösteri sundu. Her öğrencinin ayrı bir bakliyat ürününü temsil ettiği gösteri, renkli görüntülere sahne oldu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sınıfları gezerek paketler halindeki bakliyatların dağıtımını gerçekleştirdi.

Öğrenciler program kapsamında bakliyattan yapılan yemeklerin de tadına baktı.

Proje kapsamında 9 okuldaki tüm öğrencilere 6 bin paket bakliyat dağıtıldı.

Kaynak: AA