'Çağrıların Yüzde 74'Ü Gereksiz'

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, geçen yıl 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 74'ünün gereksiz olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, "112 Günü" dolayısıyla Kırşehir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Selim Yılmaz ve kurum çalışanları Vali Akın'ı ziyaret etti.

Akın, ziyarette yaptığı konuşmada, "Tek Acil Çağrı Numarası" oluşturulması kapsamında Kırşehir Valiliği bünyesinde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün kurulduğunu ifade etti.

İl genelinde acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara hızlı bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla ilgili kurumların gayretli bir çalışma sürdürdüğünü vurgulayan Akın, şöyle devam etti:

"Acil Çağrı hizmetlerinin tek merkezden daha hızlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla ilimizde 2013 yılında hizmete giren 112 Acil Çağrı Merkezi, günümüz itibariyle 110 Alo İtfaiye, 112 Ambulans ve 122 AFAD olmak üzere üç numaradan çağrı alıyor. 112’ye dahil edilmesi gereken 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma ve orman yangınları ihbar hattı olan 177 fiziki mekan yetersizliği ile henüz Çağrı Merkezine dahil edilmemiştir. Yeni bir Acil Çağrı Merkezi binası yapımı için arsa temin ettik. Bu binanın yapımı tamamlandığında bahsi geçen bu numaralar da 112 çağrı merkezine dahil edilecek. Çağrı Merkezimizde sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye ve AFAD personelleri 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir."

Vatandaşlardan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz çağrılarla meşgul edilmemesi konusunda duyarlılık göstermelerini isteyen Vali Akın, "2018 yılında Acil Çağrı Merkezimize 258 bin 31 çağrı geldi. Bu çağrıların 68 bin 307'si gerekli, geriye kalanı da gereksiz çağrılar. Merkeze gelen çağrıların yüzde 26'sı gerekliyken, yüzde 74'ü gereksiz çağrıdır. Bu demektir ki, yapılan çağrıların 4'te 3'ü gereksiz çağrı olarak merkezin gereksiz yere meşgul edilmesidir. Telefon hatlarının meşgul olmasıyla acilen yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın mağdur edilmesine yol açar." ifadelerini kullandı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Selim Yılmaz, ziyarette Vali Akın'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA