'Büyük Sultan Abdülhamid Han'ı Anlamak'

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: 'Acaba Abdülhamid'in fikirleriyle ufkuna, projelerine bugün sahip çıkabiliyor muyuz? Aynı hatayı tekerrür mü edeceğiz, yoksa toparlanacak mıyız?'.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Acaba Abdülhamid'in fikirleriyle ufkuna, projelerine bugün sahip çıkabiliyor muyuz? Aynı hatayı tekerrür mü edeceğiz, yoksa toparlanacak mıyız?" dedi.

AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Abdülhamid Han’ın vefatının 101. yıl dönümü nedeniyle 100. Yıl Kültür Merkezi'nde "Büyük Sultan Abdülhamid Han'ı Anlamak" adlı program düzenlendi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, programda yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir organizasyonda bir araya geldiklerini ifade etti.

Abdülhamid Han'ın 33 yıl boyunca büyük başarılara imza attığına işaret eden Akbaşoğlu, Abdülhamid Han'ın bütün dünya güçleriyle muazzam bir satranç, muazzam bir dış politika, ekonomi, siyaset ve farklı birçok alanda deha seviyesinde politikalarla "hasta adam" olarak Batılılarca ilan edilen Osmanlı'nın 33 yıl boyunca hüküm sürmesine vesile olduğunu söyledi.

"Neler yaptığına baktığımızda, bugün 'Cumhuriyetin kurulmasını Abdülhamid Han'a borçluyuz' dersek asla ileri gitmemiş oluruz." ifadesini kullanan Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Meşrutiyeti ilan eden Abdülhamid Han Cumhuriyetin temellerini de 'devlet ebed müddet' anlamında altyapısını hazırlayan bir önemli büyük, bilge devlet adamı olarak tarihe geçmiştir. Bugün devlet olarak varlığımızın bütün temelleri Abdülhamid Han'ın 33 yıllık dönemi çerçevesinde atılmıştır."

Abdülhamid Han'ın devleti ve milleti için muazzam işler yaptığını ifade eden Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Acaba Abdülhamid'in fikirleriyle ufkuna, projelerine bugün sahip çıkabiliyor muyuz? Aynı hatayı tekerrür mü edeceğiz, yoksa toparlanacak mıyız? Bu sefer Allah'ın izniyle Abdülhamid'i siyonistlere ve emperyalistlere yem etmemek konusunda büyük bir direnç ve irade mi ortaya koyacağız? Abdülhamid'i anlamak demek işte bu bakış açısını anlamak demektir. Aslında Abdülhamid'i anlamak demek bütün geçmişimizin anlamlandırılması, gelecek ufkumuzun ve vizyonumuzun ortaya konması demektir."
Kaynak: AA