Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenleri Letonya'da

Aksaray Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri, Letonya’nın Adazi şehrinde Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen 'Erasmus+ Okul Ortaklıkları' projeleri kapsamında proje toplantısı gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Türk Ulusal Ajansı) tarafından finanse edilen "Erasmus+ Okul Ortaklıkları" projeleri kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri, Letonya’nın Adazi şehrinde proje toplantısını gerçekleştirdi.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Hasan Yılmaz, okulun yürüttüğü 3 farklı AB projesi ile bu alanda Türkiye’deki en aktif okullardan birisi olduğunu söyledi.

2018-2020 yıllarında yürütülecek projelerle öğretmen ve öğrencilerin Avrupa’nın farklı ülkelerine gideceğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ Okul Ortaklıkları projeleri öğretmen ve öğrencilerin gelişimi için çok önemli projeler. Bu kapsamda Avrupa’nın farklı ülkelerindeki okullarda deneysel ve gözlemsel çalışmalar yapacak öğretmen ve öğrencilerimizin soru sormalarını, araştırmalarını, üretmelerini ve buluş yapmalarını teşvik etmeyi, bu konulardaki yetenek ve ilgilerini ortaya çıkarıcı eğitim süreçlerine girmelerini hedefliyoruz."

Erasmus+ KA2 Okul Ortaklıkları Projeleri kapsamında 5 öğretmenin Letonya’nın Adazi şehrinde toplantıya katıldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi hedeflediğimiz 'Hands On Minds On' projesi kapsamında Letonya’nın ev sahipliği yaptığı proje toplantısına kurumumuzdan Gülden Okur Koyuncu, Bilgehan Aytekin, Veyis Arslan, Gamze Divanoğlu ve Murat Öner Taş katıldı. Proje ortaklarımız Letonya, Litvanya ve İtalya ile projenin aşamaları, planlama çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Letonya’daki eğitim sistemini de inceleyen öğretmenlerimiz, deneyim ve gözlemlerini okulumuzda diğer öğretmenlerle dönem başı toplantısında paylaşarak, okulumuzu geliştirme yönünde çalışmaktadırlar."

Projenin öğrencilerin katılımı ile devam edeceğini dile getiren Yılmaz, "Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yurt dışındaki proje ortaklarının bulunduğu okullara giderek çalışmalarını sürdürecekler." dedi.

Kaynak: AA