Adana'daki Silahlı Kavga Davası

Adana'da bir kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili aralarında baba ile oğlunun da bulunduğu 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.



Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ayhan B. ve Muhammet T. ile avukatları geldi.

Müşteki Yonca Cabadak’ın da geldiği duruşmada haklarında aynı suçla ilgili dava açılan tutuksuz sanıklar 14 yaşındaki F.T, 16 yaşındaki İ.C. ve 17 yaşındaki Ç.C'nin davaları da bu dava dosyasıyla birleştirildi.

Savunması alınan sanıklardan F.T. hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, Mert Kaan B. ile babasının kendilerine ateş ettiğini iddia etti.

Bir tanığın dinlenmesinin ardından dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması üzerine mahkeme savcısı mütalaasını verdi.

Savcı, sanıklar Ayhan B. ve oğlu Mert Kaan B'nin "öldürme ve yaralama olaylarının" meşru müdafaa sınırları içinde kaldığını belirtip bu suçlardan cezalandırılmamalarını istedi.

Mahkeme savcısı baba ile oğlun, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 3’er yıl, Muhammet T'nin ise sanık Mert Kaan B'yi "öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmesini, diğer sanıkların da beraatını istedi.

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen sanıklardan Muhammet T, her iki tarafın da olaydan dolayı pişman olduklarını söyledi.

Sanık Ayhan B. de olaydan sonra kaçmadığını belirterek, karakola gittiğini, silahını da saldırı amacıyla kullanmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verip duruşmayı karar için erteledi.

Merkez Yüreğir ilçesinde 25 Mart 2018'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Tolga Cabadak öldürülmüş, sanıklar hakkında "kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA