Rektör Çufalı, Almanya'da 5. ISSA Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına Katıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği’nin (ISSA) 14-15 Aralık tarihlerinde Almanya Mannheim’da düzenlediği “Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı”na katılarak BEÜ’nün ve fiziki ve akademik olanaklarını bizzat tanıttı.

Rektör Çufalı, Almanya'da 5. ISSA Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına Katıldı
Bu yıl Almanya’da 5’ncisi düzenlenen ‘ISSA Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’, Türk Üniversitelerinin temsilcileriyle Mannheim Maritim Hotel’de başladı.

Türk üniversitelerini yurt dışında tanıtmak amacıyla kurulan ilk sivil toplum örgütü olma özelliğini taşıyan ISSA tarafından organize edilen fuara Türkiye’den çok sayıda devlet ve vakıf üniversiteleri katıldı.

Türkiye’deki üniversitelerin, eğitim şartları, burs olanakları, akademik, sosyal, bilimsel ve kültürel faaliyetleri hakkında tanıtımların yapıldığı fuarda, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım etkinliklerine önem veren ZBEÜ’yü Rektör Çufalı temsil etti. Prof. Dr. Çufalı eğitim fuarında katılımcılarla yüz yüze gelerek ziyaretçileri üniversitenin sahip olduğu imkânlar, uluslararası anlaşmalar, değişim programları, Türkiye ve dünya çapında elde edilen bilimsel ve akademik başarılar hakkında bizzat bilgilendirdi.

2 gün süren, öğrenci adayları ve ailelere, Türkiye’deki eğitim hayatı ve Türk üniversitelerine ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı fuarda, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve T.C. Karlshure Başkonsolosu Banu Terzioğlu da üniversitenin standını ziyaret ederek Rektör Mustafa Çufalı’dan üniversite ile ilgili bilgi aldılar. Üniversitenin standına ilginin yoğun olduğu fuarda Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce eşlik etti.
Kaynak: İHA