(Özel) Otobüs Şoförü İle Yolcu Arasında İlginç 'Para' Kavgası

Beylikdüzü’nde bir halk otobüsünün lastiği patlayınca yolcularını indiren şoför ile parasını alıp gitmek isteyen anne-oğul arasında kavga çıktı. Yolcu kadın, bozuk para kısmından 2,5 TL’sini almaya çalıştığı sırada şoför otobüsün kapılarını kapattı, duruma engel olmak isteyen çocuğun kolunu kapıya sıkıştırdı. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan çocuk ve anne otobüs şoföründen şikayetçi oldu.

(Özel) Otobüs Şoförü İle Yolcu Arasında İlginç 'Para' Kavgası
Olay, dün sabah Beylikdüzü - Beykent seferini yapan bir özel halk otobüsünde meydana geldi. Beylikdüzü’nde seyir halinde olan otobüsün tekeri patlayınca şoför yolcuları indirmek zorunda kaldı. Yolcuların bir kısmı arkadan gelen otobüse binerken, yolcuların bir kısmı da otobüse sığmamaları nedeniyle beklemeye başladı.

Bu sırada işe ve okula geç kaldıklarını iddia eden anne ile oğlu paralarını alıp gitmek istedi. Ancak ücreti vermek istemeyen şoför ile anne- oğul arasında tartışma başladı.

Tartışma sırasında anne Nurgül S. bir hamle yaparak bozuk paraların bulunduğu bölmeden ödediği 2,5 TL ’yi almaya çalıştı. Bu duruma sinirlenen şoför kapıları kapatmaya çalışarak kadını otobüs içinde kilitlemek istedi. Olayları şaşkınlıkla izleyen lise öğrencisi oğlu K.S. ise yapılan müdahale karşısında sinirlenerek annesini otobüsün içinden çıkarmaya çalıştı. K.S. elini kapıya koyarak kapanmasını önlemeye çalışırken eli otobüsün kapısına sıkıştı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar koşarak kapıyı açmaya çalıştı. Bu sırada anne otobüs içinde şoföre tepki göstererek kapıyı açmasını istedi. Vatandaşların yardımıyla kapının açılmasıyla K.S.’nin sıkışan eli kurtarıldı. Anne Nurgül S. ise araçtan inerek polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri birbirlerinden şikayetçi olan tarafları polis merkezine götürdü.

“Eşkıyalık etme paramı ver gideceğim”

Lastik patlayınca parasını alıp gitmek isteyen Nurgül S. yaşadıklarını anlattı. Lastik patlamadan bir durak önce otobüse bindiklerini söyleyen S , "Lastik patlayınca arkadan gelen otobüse biz sığmadık ve daha fazla beklememek için paramızı geri istedik. Bana paranı geri veremem dedi.

Benim paramı vermeyince ben de kasadan paramı almak istedim. Kapıları benim üzerime kapatarak inmemi engellemeye çalıştı. Bu sırada oğlum ’Annemi içeriye kapattı. Bırak annemi diyerek’ bağırdı. Kolunu kapı kapanmasın diye uzattı ve kapıya sıkıştı. Benimle alay eder gibi ’taksiye mi binip gideceksin’ bekle diye konuştu.

Belki benim bu 2,5 TL‘den başka param yok. Ben sadece ’eşkıyalık etme paramı ver gideceğim’ dedim. Çocuğun kolunun sıkıştığını gördü, tabi sıkışır sen benim kasama dokunamazsın diyor. Kapıyı zorla açarak kurtardık çocuğun kolunu” diye konuştu.

Kaynak: İHA