Develi'de 'Sülük' Çalıştayı Düzenlendi

Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çıkarılan ve tedavide kullanılan sülüğün ticari değere dönüştürülmesi amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından çalıştay düzenlendi.

Develi Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naim Sağlam, slaytlar eşliğinde çeşitli bilgiler verdi.

Gölün sülük yönünden swat analizinin çıkarıldığını belirten Sağlam, ayrıca sülüğün ticari değer olabilmesi için de zemin çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Sülük popülasyonu ve sülük miktarı ile ilgili çalışmaların tamamlandığı belirtilen Sağlam, bölge insanının maruz kaldığı cezalara da düzenleme getirileceğini belirtti.

Sağlam, yöre halkının buradaki sazlıktan olduğu gibi sülükten de faydalanması gerektiğini vurguladı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise alternatif tıpta sülüğün öneminin gittikçe arttığına dikkati çekerek, "Büyük bir bölümüne ev sahipliği yaptığımız Sultan Sazlığı'nın bünyesinde barındırdığı ve insan sağlığı için çok önemli olan sülüğü daha rantabl kullanmak ve bölge halkımız için gelir kaynağı haline getirmek için böylesi bir çalıştayın düzenlenmesinden büyük mutluluk duydum. İnşallah Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapacağımız istişareler sonrasında bölge halkımıza ve Develi'ye sülük yetiştiriciliği ve toplayıcılığı ile ilgili hayırlı kararların alınacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA