'Burası Bizim Son Yurdumuz Ve Son Vatanımız'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Adıgey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu'nun Kadir Has Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği gösteriye katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gösteride konuşan Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin bu topraklara göz dikenin ve bu coğrafya üzerinde hesap yapının karşısında hep birlikte kale gibi durduğunu ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yedi düvele karşı koyup vatanımızı kurtardıktan sonra ilan edilen Cumhuriyetimizin 96'ncı yıl dönümünü kutluyorum. Her türlü tehdide, her türlü saldırıya rağmen dimdik ayaktayız ve ilelebet ayakta kalmaya devam edeceğiz. Çünkü bu millet bayrağına, vatanına, devletine, inancına, tarihine ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkan asil bir millettir. Allah kimseyi vatansız, bayraksız, inandığı değerlerden uzak bırakmasın. Geçmişte sizler, bizler farklı acıları yaşayarak bugünlere geldik. Zamanla siz biz kalktı hepimiz bir olduk, kardeş olduk. Bugün Anadolu'da birlikteyiz. Burası bizim son yurdumuz ve son vatanımız."

Farklılıkların zenginlik olduğu vurgusunu da yapan Büyükkılıç, "Böyle ifadeler kullanılır ama biz artık etle tırnağız. Kültürümüz bir, inancımız bir, tarihimiz bir ve geleceğimiz bir. Çerkes kültürü artık Anadolu kültürü oldu. Kayseri kültüründe Çerkes kültürünün pek çok özelliği var. Düğünlerimizde Çerkes oyunları oynanıyor, sofralarımıza Çerkes yemekleri geliyor. Aynı dertle dertlenen, aynı sevinçle şevklenen insanlar olduk. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın. Bozmaya kalkanlara da fırsat verdirmesin." diye konuştu.

Gösteriyi Büyükkılıç'ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, belediye başkanları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA