Tatilciler 29 Ekim'i Hafta Sonları İle Birleştirdi

Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu: '29 Ekim için bilet satın alanlar tatili diğer günlerle birleştirdi. Bilet satın alanların yüzde 25'i sadece yarım günlük izinle 4 günlük tatil yaparken, yüzde 43'ü ise sonraki çarşamba, perşembe ve cuma günleri de izin alarak tatillerini birleştirdi' '29 Ekim tatili için Antalya, İzmir, Bodrum ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi hala denize girilebilecek sıcak yerler tercih edildi'

Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, 29 Ekim için bilet satın alanların tatili diğer günlerle birleştirdiğini belirterek, "Bilet satın alanların yüzde 25'i sadece yarım günlük izinle 4 günlük tatil yaparken, yüzde 43'ü ise sonraki çarşamba, perşembe ve cuma günleri de izin alarak tatillerini birleştirdi." ifadelerini kullandı.

Hacıbayramoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, başta çalışanlar olmak üzere bu yıl kış öncesi son tatil fırsatından faydalanmak isteyenlerin, 29 Ekim resmi tatilini diğer günlerle birleştirmeyi tercih ettiğini bildirdi.

Bu dönemde bilet satın alanların 29 Ekim'i diğer günlerle birleştirdiğini aktaran Hacıbayramoğlu, "Bilet satın alanların yüzde 25'i sadece yarım günlük izinle 4 günlük tatil yaparken, yüzde 43'ü ise sonraki çarşamba, perşembe ve cuma günleri de izin alarak tatillerini birleştirdi. Kısacası 3,5 gün izin alarak 9 günlük tatil planladılar. Yurt dışı tatiline gidenlerde birleştirme oranı ise yüzde 48 oldu." bilgilerini verdi.

Hacıbayramoğlu, 29 Ekim tatili için Antalya, İzmir, Bodrum ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi hala denize girilebilecek sıcak yerlerin tercih edildiğini bildirdi.

Bu tatil için İstanbul'un da çok revaçta olduğunu aktaran Hacıbayramoğlu, "Ayrıca Ankara, Adana, Gaziantep, Trabzon ve Ordu, en çok bilet satın alınan şehirler arasında. Yurt dışında ise en çok Kiev, Lviv, Tiflis gibi pasaportsuz ve Beyrut gibi vizesiz gidilebilen yerler tercih edildi. Bu rotaları Paris, Frankfurt, Amsterdam, Milan gibi şehirler izliyor." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA