Kampüste 'Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi' Açıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüste "Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi" düzenlenen törenle hizmete girdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, açılış törenine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde milletvekilleri Selim Gültekin ve Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, emekli Hakim Hürrem Kubalı ve eşi Gülten Kubalı ile davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitenin akademik birimleri, programları ve paydaşlarıyla her geçen gün geliştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde ilk 50 arasında yer alması ve ODTÜ tarafından bilimsel olarak yapılan değerlendirmede en hızlı yükselen devlet üniversiteleri arasına girmesi bunun en açık göstergeleridir. Öncelikli hedefimiz her iki değerlendirmede de kısa dönemde ilk 50 içinde kalıcı olmak ve uzun dönemde ise bu sıralamalarda üniversitemizi daha da üst sıralara çıkarmaktır."

Kar, sağlık merkezini yaptıran Hürrem Kubalı ve ailesine teşekkür etti.

Emekli hakim Hürrem Kubalı ise sağlık merkezinde çalışacak personele kolaylıklar temenni ederek, merkezin üniversite camiasına hayırlı olmasını diledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de hayırseverleri bu tür yatırımlar yapmaya davet ederek, sağlık merkezini üniversiteye kazandıran Hürrem Kubalı ve ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek "Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi"nin açtı.

Kaynak: AA