Fotoğraf Yarışmaları, Fotoğrafseverleri Bekliyor

Çeşitli kurum ve kuruluşlar, özel şirketler ve meslek odaları tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası çok sayıda yarışma, fotoğraf gönüllüleri için farklı imkanlar sunuyor.

Ulusal ve uluslararası düzeyde ilan edilen pek çok fotoğraf yarışması, fotoğrafseverlerin katılımını bekliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, dernekler, belediyeler, meslek odaları, özel şirketler gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen yarışmalarla Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onaylı yarışmalar, fotoğraf sanatına ilgi duyanlar farklı imkanlar sunuyor.

İGDAŞ tarafından "6. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması 2019" adıyla düzenlenen yarışma, "İstanbul'un Balkon Sefası, Pencere Sevdası" konusunu ele alıyor.

Sosyalleşmenin geleneksel araçlarından biri olan balkon ve pencereleri, fotoğrafçıların objektifinden farklı bir gözle görmeyi amaçlayan yarışmada, birinciye 7 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye ise 5 bin lira takdim edilecek. Dereceye giren yarışmacılara plaket ile TFSF tarafından sunulan altın, gümüş ve bronz madalya sunulacak.

Başvurular 24 Şubat 2020'ye kadar yapılabilecek.

- "Gönüllülük" 10 bin lira kazandıracak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İslam İşbirliği Gençlik Forumu ortaklığında düzenlenen "Gönüllülük" temalı yarışmanın birincisi 10 bin, ikincisi 7 bin 500, üçüncüsü ise 5 bin lirayla ödüllendirilecek. Dereceye girenlere ayrıca TFSF tarafından sunulan altın, gümüş ve bronz madalya takdim edilecek.

Gençlerin gönüllülük çalışmalarında daha etkin rol almalarını sağlamak ve bu kapsamda uluslararası bir bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen yarışma, 18-35 yaş arası tüm fotoğrafseverlerin katılımına açık olacak.

Yarışmaya,17 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek.

- Beykoz'un en iyileri seçilecek

Beykoz Belediyesince organize edilen "Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması", "Serbest" ve "Foto Öykü" başlıkları altında gerçekleşecek.

Fotoğraf meraklılarını Beykoz'a çekmeyi amaçlayan yarışmada, "Foto Öykü" kategorisinde Beykoz sokakları, kahvehaneler, tarihi eserler, mezarlıklar ve yalıların da aralarında bulunduğu semtin simgesel mekanları işlenecek. Foto Öykü kategorisinde birinci 10 bin, ikinci 8 bin, üçüncü 6 bin, serbest kategoride ise birinci 5, ikinci 4, üçüncü ise 3 bin lira ile ödüllendirilecek.

Türkiye Fotoğraf Vakfı ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) destek verdiği yarışma ayrıca fotoğraf sanatı açısından Beykoz'u cazip hale getirmeyi ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmayı da hedefliyor.

Foto Muhabiri Coşkun Aral ve İzzet Keribar'ın da aralarında yer aldığı yarışma jürisi, Erdal Yazıcı, İsmail Küçük, Leyla Emektar, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Nazan Tuna ve Süleyman Gündüz'den oluşuyor.

Amatör ve profesyonel yüzlerce fotoğrafçının Beykoz'u en iyi anlatan fotoğrafları ile katılacakları yarışmanın son başvuru tarihi 4 Ocak 2020 olarak belirlendi.

- Suyu fotoğrafla en iyi anlatan, 20 bin dolar kazanacak

The Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum International Photography Awards (HIPA) tarafından düzenlenen fotoğraf yarışması, bu yıl "su" ana temasıyla gerçekleşecek. Suyun insan yaşamındaki önemine dikkati çekmeyi hedefleyen yarışmaya 18 yaş üzerindeki katılımcılar başvurabilecek.

Bu yıl 9'uncusu yapılan yarışmada birinci 20 bin, ikinci 16 bin, üçüncü 12 bin, dördüncü 8 bin, beşinci olan fotoğrafın sahibi ise 4 bin dolarlık para ödülüyle ödüllendirilecek. Başvurular, 31 Ekim'e kadar yapılabilecek.

Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen "Geleneksel 9. Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması", çekilen fotoğraflarla ilçenin bilinirliğini artırmayı ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor.

Birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin liranın takdim edileceği yarışmada, Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü'nü alan kişiye 2 bin lira, dereceye giren diğer 5 kişiye ise biner lira değerinde mansiyon ödülleri verilecek.

Yarışmaya 10 Ocak 2020'ye kadar başvuru yapılabilecek.

- Sarıyer'de birincilik ödülü 7 bin 500 lira

Sarıyer Belediyesi tarafından organize edilen "Sarıyer Belediyesi 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması", İstanbullu fotoğrafseverlerin katılımını bekliyor.

"Dört Mevsim Yaşayan Sarıyer" başlığıyla düzenlenen etkinlik, Sarıyer'in doğal ve tarihi güzelliklerinin belgelenmesinin yanı sıra fotoğraf sanatına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Birincinin 7 bin 500, ikincinin 5 bin, üçüncünün ise 3 bin liralık para ödülü alacağı yarışmada, 3 kişiye biner liralık mansiyon ödülü, bir kişiye ise iki bin liralık "Sarıyer Belediyesi Özel Ödülü" verilecek. Dereceye girenlere ayrıca TFSF tarafından altın, gümüş ve bronz madalya takdim edilecek.

- İFSAK'tan kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla fotoğraf yarışması

İFSAK'ın kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla düzenlenen "İFSAK 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması" tüm fotoğrafçıların katılımına açık olarak gerçekleşecek.

FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ve PSA (Photographic Society of America) onaylı yarışmanın kazananı bin dolarlık özel ödülün sahibi olacak. Yarışmada ayrıca FIAP altın, gümüş, bronz madalya ve 6 FIAP onursal mansiyon, PSA altın, gümüş, bronz madalya ve 6 PSA onursal mansiyon ödülü, FIAP en iyi fotoğrafçı ödülü takdim edilecek.

Yarışmanın son başvuru tarihi 10 Kasım olarak belirlendi.
Kaynak: AA