Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Ticaret Borsası (ETB) heyeti, 10.Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katıldı.

Borsadan yapılan açıklamaya göre, Antalya'da düzenlenen fuara ETB'yi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, Yönetim Kurulu Üyeleri Eray Karaca ve Recep İriş ile Meclis Üyeleri Erhan Akgün, Zafer Bahşi ve Oğuz Kurban katıldı.

Fuarda oluşturulan stantta, Edirne'ye özgü ürünleri tanıttıklarını belirten ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, borsa olarak coğrafi işaretin ve yerel değerlerin önemini bildiklerini söyledi.

Ziyaretçileri güler yüzle karşılayıp, Edirne'yi anlattıklarını ifade eden Öztürk, "Edirne beyaz peyniri ve Edirne tava ciğerinin coğrafi işaret belgesi mevcut. Bademli kurabiyesi, deva-i misk Helvası, acıbadem kurabiyesi ve aynalı süpürge için başvurularımızı yaptık, sonuçlanmasını bekliyoruz." dedi.

- TÜ akademisyenlerinin kitabı yayımlandı

Trakya Üniversitesi (TÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül İşcanoğlu Çekiç ve Araştırma Görevlisi Havva Gültekin tarafından kaleme alınan "R Uygulamalı Panel Veri Analizi ve Ampirik Bir Uygulama" adlı kitap yayımlandı.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, kitapta, akademik çalışmalarda yoğun olarak kullanılan Panel Veri Analizi, Panel Birim Kök Testleri, Panel Vektör Otoregresif Modeller ve Panel Eşbütünleşme testlerinin kapsamlı bir teorisi ve R programında bu testlerin uygulamaları sunuldu.

Kitapta ayrıca panel veri analizinin ampirik olarak nasıl uygulandığını göstermek amacıyla 'Hisse Senedi Piyasaları, Bankalar ve Uzun Dönem Ekonomik Büyüme İlişkisi: OECD Ülkeler Örneği' uygulamasına yer verildi.

- Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Liselerarası Siyer - i Nebi Yarışması"na başvurular başladı.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı yazılı açıklamada, yapılacak sınavın, gençler açısından son derece önemli ve faydalı olacağını belirtti.

Yarışmanın amacının, gençlerin Peygamberimizin güzel ahlakını örnek almalarını sağlamak olduğunu aktaran İriş, tüm liseli öğrencileri davet ettikleri sınava www.efendimizinizinde.com sitesinden 15 Kasım'a kadar başvuru yapılabileceğini ifade etti.

- Edirne Belediyesi yeni koristler arıyor

Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'na enstrüman çalmasını bilen bay ve bayan koristler arandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Şef Özgen Kıskaç yönetiminde her yıl Edirnelilere ücretsiz konserler veren Türk Sanat Müziği Korosu’na yeni sesler kazandırmak amacıyla seçmeler gerçekleştirilecek. Edirne Belediyesi bünyesinde oluşturulan Türk Sanat Müziği Topluluğu’na enstrüman çalmasını bilen bay ve bayan koristler seçilecek.

Koroya katılmak isteyenler için seçmeler 30 Ekim Çarşamba saat 18.00-19.30 arasında Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

- Meslek Yükseokulları sekreterleri toplantısı

Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları sekreterlerinin oluşturduğu "Meslek Yüksekokulları İç Kontrol Çalışma Grubu", Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, toplantıda, iş süreçlerinin belirlenmesi, süreçlere ait risklerin ve bu risklerin önlenmesine yönelik eylemlerin tespit edilmesi ile ilgili çalışmalar görüşüldü.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sekreteri Nilay Uçak'ın başkanlığında oluşan çalışma grubunun çalışmalarının süreceği belirtildi.

Kaynak: AA