Bolu'da 60 Öğrenci 'Hafızlık İcazet Belgesi' Aldı

Bolu'da Kur'an hafızlığını tamamlayan 60 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol kapsamında Bolu Akşemseddin Hafız İmam-Hatip Ortaokulu’nda akademik derslerine devam ederken aynı zamanda da hafızlıklarını tamamlayan kız ve erkek toplam 60 öğrenci için 17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda icazet töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okulun ilk mezunlarından Hafız Onur Özdoğan Kur’an-ı Kerim okuyarak törenin açılışını yaptı.

Programda, İstanbul Eyüp Sultan Cami Baş İmam-Hatibi Metin Çakar, Kuran'ı Kerim Okumada Dünya 1. Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Kuran'ı Kerim Okumada Türkiye 1. ve aynı zamanda Dünya 5. olan Muhammed Sizcan Kuran'ı Kerim tilaveti yaptı.

Daha sonra konuşma yapan Bolu Müftüsü Orhan Genç, okul yöneticileri ve il müftülük personelinin çocukların Kuran'ı ezberleme konusunda yoğun çaba harcadığını ifade ederek, "Gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çocuklarınıza bir şeyler öğretmeye gayret ettik. Çalışmanın sonucunun boşuna olamadığını gördünüz. Bizler öğrencilerimizle iftihar ediyoruz." dedi.

Genç'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Kuran'ı Kerim tilavet edildi ve kısa sureler okundu.

Daha sonra öğrenciler taç giydiler ve hafızlık icazet belgelerini aldılar.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilere, Evrensel Hafızlar Derneği Bolu Şubesi ve çeşitli STK’ların hazırladığı bisiklet, gömlek ve eşarp gibi hediyelerde verildi.

Etkinlik. Bolu Müftüsü Orhan Genç’in yaptığı dua ile sona erdi.

Programa İl Müftüsü Orhan Genç, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, Bolu Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, İlçe Müftüleri, Akşemseddin Hafız İmam-Hatip Okulu Müdürü Osman Kınık, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, daire amirler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA