17. Kamu Yönetimi Forumu Sona Erdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) düzenlenen Kamu Yönetiminde Yapısal ve İşlevsel Dönüşüm konusunun işlendiği Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR 17) sona erdi.



İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen kapanış oturumda konuşan KMÜ Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve 17. KAYFOR Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercan Oktay, iki gün boyunca bir yıllık bir hazırlık sürecinin ardından KAYFOR17'yi tamamladıklarını söyledi.

KAYFOR17'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte ortaya çıkan yeni yapılar ve süreçler, yeni kamu yönetiminin hali hazırdaki durumunun değerlendirildiği ifade eden Oktay, şunları kaydetti:

"Bizler bilim insanları olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmiş bulunmaktayız. Bundan sonra takdir uygulayıcıların. KAYFOR17 kapsamında toplam 34 oturumda her biri birbirinden değerli 170 bildiri sunuldu. Bir yıl önce değerlendirmesini yaptığımız toplantıda bize güvenen bilim insanlarına ve burada bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmemiz için bize katkı ve destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Akgül'e, üniversitemizin akademik ve idari personeline teşekkürlerimi sunuyorum."

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Eren de kongre boyunca sunulan bildirilerin gerek teorik çalışmalar gerekse alana dair çalışmalardan oluşturduğunu belirterek, "Bu sevindirici bir gelişme olarak dikkat çekti. Her toplumun kendine uygun teorileri var. Biz de kendi sorunlarımıza, toplumsal yapımıza göre çalışmalarımızı ele almalıyız. Özellikle kamu yönetimindeki dönüşümün bu kadar hızlı olduğu bir dönemde bu tip platformların da yol gösterici olması gerekiyor" diye konuştu.

KAYFOR17, gala yemeği ve Ermenek gezisinin ardından sona erdi

Kaynak: AA