İSTON Ve İSBAK'ta Toplu Sözleşme Çalışmaları

Belediyeİş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul: 'Belediyeİş Sendikası olarak tabii ki doğru olanı yaptık. Ekrem İmamoğlu'na destek verdik'

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Belediye-İş Sendikası olarak tabii ki doğru olanı yaptık. Ekrem İmamoğlu'na destek verdik." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTON ve İSBAK AŞ'de toplu sözleşme için çoğunluğun sağlanması üzerine sendika üyesi işçiler Belediye-İş İstanbul İl Binası önünde toplandı.

Burada işçilere seslenen Yurdakul, yerel seçimlerin belediye çalışanları açısından önemine değinerek, "Hem yaşadığımız kente belediye başkanı seçiyoruz, hem de kendimize işveren seçiyoruz. Bu nedenle iki defa düşünmeliyiz." diye konuştu.

İstanbul'da tekrarlanan İBB seçimlerine değinen Yurdakul şunları söyledi:

"İstanbul'da seçimler iki defa oldu. Ben yerel seçimlerden önce İstanbul'a geldim, konuşmalar yaptım. Dedim ki, İstanbul'u, bugünkü Sayın Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nu en iyi biz anlarız. Şimdi de İstanbul Belediyesinde çalışanların demokratik hakkına saygı gösteren bir yönetim anlayışı geldiği için siz de bu haksızlığa karşı 'dur' dediniz ve gereğini yaptınız. O günkü konuşmalarımda adı sendikacı olanlar benim için 'Belediye-İş -Sendikası Başkanı İstanbul'a geldi, Ekrem İmamoğlu'na destek veren konuşmalar yaptı' dediler. Evet, yaptım. Biz Belediye-İş Sendikası olarak tabii ki doğru olanı yaptık. Ekrem İmamoğlu'na destek verdik. Çalışanlar demokratik hakkını ancak bu yönetim döneminde özgürce kullanabilir diye destek verdik. İnandığımız, güvendiğimiz için destek verdik. O gün de söyledim, bugün de söylüyorum Ekrem İmamoğlu ve ekibi yüzünü emeğe ve işçi sınıfına döndüğü sürece desteğimiz hep devam edecek."

Sendikaların güçlerini sadece örgütlü işçilerden alması gerektiğini vurgulayan Yurdakul, "Sendika gücünü işverenlerden değil, siyasetçilerden değil, işçiden alır. Sendikacılık güven ve gönül işidir. Eğer siz sendikamıza güveniyorsanız başımızın üzerinde yeriniz var. Eğer güvenmiyorsanız Belediye-İş Sendikası'na gelmeyin." diye konuştu.

Yurdakul, konuşmasını İBB'nin tüm iştiraklerindeki işçileri sendikalarına üye olmaya davet ederek bitirdi.
Kaynak: AA