Cami Avlusunda Yaşadığı İddia Edilen Yaşlı

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, sosyal medyada kalacak yeri olmadığı için bir caminin avlusunda yaşadığı iddia edilen yaşlı kişinin kendisine yardım edilmesini istemediğini bildirdi.

Hatipoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 7 Ekim Pazartesi günü sosyal medyada yer alan Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle Küçükköy'deki Paşa Camisi şadırvanının merdiven altında yaşadığı öne sürülen 82 yaşındaki N.A.B. hakkında çıkan haberlerle ilgili yaptıkları çalışmada, şahsın 2022 sayılı kanuna göre yaşlılık maaşı aldığı, çocuğunun olmadığı, eşinin vefat ettiği, 4 kardeşinin olduğu, kardeşleriyle birlikte kalmadığının tespit edildiği ve kardeşlerine ulaşılamadığını belirtti.

Şahsın 2 Ocak 2017'de yatırıldığı huzurevinden kendi isteğiyle 1 Nisan 2017'de ayrıldığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kendisiyle görüşüldüğünde huzurevine yatmak istemediği, yaşlılığın dışında bir sağlık sorununun olmadığı tespit edilmiştir. Kendisi ev kiralama ve yerleştirme isteğimizi de reddetmektedir.Ayrıca şahsen ziyaret ederek yapmış olduğumuz ikna çalışmalarımızdan da olumlu netice alınamamıştır. Yaşlımızla ilgili Gaziosmanpaşa Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Sosyal Hizmet Merkezimize sorunun çözülmü için talimat verilmiştir."

Kaynak: AA