Erdoğan, AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı

Partisinin ''31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı''nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şuna inanıyorum bizimkisi bir aşk hikayesidir. Aşk ise kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Laf ile aşk olmaz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı
Erdoğan, AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti'nin seçim manifestosunu açıkladı.

AK Parti manifestosundaki 11 başlık şöyle: Şehir Planları, Altyapı Ve Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Benzersiz Şehirler, Akıllı Şehirler, Çevreye Saygılı Şehirler, Sosyal Belediyecilik, Yatay Şehirleşme, Halkla Birlikte Yönetim, Tesarruf ve Şeffaflık, Değer Üreten Şehirler...

'Benzersiz Şehirler' maddesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu seçimlerde illerine ilçelerine beldelerine hizmet üzere belediye başkanlığına aday olan AK Parti ve Cumhur İttifakı mensubu her birine şimdiden başarılar diliyorum.

Dik duracağuz, dikleşmeyeceğiz. Şehri emanet almak ancak gönüllere girerek olur. AK Parti olarak şehirlere hizmet eden belediyelere çok önem veriyoruz. Bizim gözümüzde şehirler içinde yaşayan insanların aynasıdır. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak şehirlere de öyle şekil veririz. ize göre şehirlerimizin uzun süredir yaşadığı sıkıntının temelinde insan fıtratının bir kenara bırakılması var. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır; 'Cumhur İttifakı'nın tanımı budur.

Geçmişiyle barışık olamayan geleceğini de sağlıklı şekilde inşa edemez.Türkiye uzun süre yönetimine hakim olan vizyonsuz, plansız, hastalıklı zihniyetler elinde örselenmiş oyalanmıştır. AK Parti kadroları olarak şehirlerimizin ve ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve kimi zaman hatalarımız elbette oldu. AK Parti belediyecilikte çığır açmış kadrolar tarafından kurulmuştur. Her alanda olduğu gibi belediyecilikte de Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların katbekat üzerinde eserler koyduk. AK Parti belediyelerinin başarısının gerisinde halka hizmeti hakka hizmet gören anlayışı vardır. Bizimkisi bir aşk hikayesidir. Belediyelerde başlayan büyük yürüyüşümüz gelişerek genişleyerek sürdü.

Biz teslim aldıktan sonra İstanbul, Ankara değişti. Ama teslim alınmayan yerlerde hala usulsüzlük devam ediyor. Belediyecilikteki tecrbemizi ve birikimimizi zenginleştirerek, geliştirerek, büyüterek tüm Türkiye'nin hizmetine sunduk. Altyapı, yol, kaldırım, su, çöp, hava kirliliği bütün bu temel hizmet sorunlarını çözmeden şehirleri kalkındıramayız. Her alanda daha ayrıntılı yatırımları hayata geçirdik. Potansiyeli olan her ilimizin marka şehir olmasını destekledik. Ülkemizin istiklal ve istikbaline göz dikenlere karşı mücadele ederken de hizmet yarışında yine önde olduk.

Bakanlarımızdan en küçük belediye birimlerine kadar hizmetleri strateji belgeleri üzerinden takip edeceğiz.

11 MADDELİK MANİFESTO

“Memleket işi gönül işi” diyerek, “gönül belediyeciliği” ile milletimizin hizmetine talip olan AK Parti'nin, yeni dönemde insan merkezli yürüteceği hizmetlerin temel ilkelerini başlıklarıyla tekrarlayacak olursak;

ŞEHİR PLANLARI: Bu konuda uzun vadeli ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamarını şeffaf biçimde hazırlayacağız.

ALTYAPI VE ULAŞIM: Tüm şehirlerin temel altyapı sorunu çözülmüş olacak. Otopark sorununa son vereceğiz. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikten kurtaracağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerin dışında alan bazlı kentsel dönüşümü yapacağız. Fiziki dönüşü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle tamamlayarak yepyeni bir dönüşüm yapacağız.

BENZERSİZ ŞEHİR: Hedefi doğrultusunda her şehrin dokusuna uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, insan dokusuna uygun büyüme planları hazırlayacağız. Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelerekesinlikle izin vermeyeceğiz.

AKILLI ŞEHİRLER: Akıllı şehirlerle şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Türkiye'yi bu büyük yarışta inşallah geri bırakmayacağız.

ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER: Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya saygılı, tabiata duyarlı şehirler ile bütün sorunları görerek adımlar atacağız. Eşimin de başında olduğu sıfır atık proesini devam ettirerek şehirlerimizi inşa ve ihya ettireceğiz.

SOSYAL BELEDİYECİLİK: Sosyal belediyecilik anlayışımızı, kadın, genç, yaşlı ve engellilerimize hizmet verecek şekilde geliştireceğiz. Hizmet götürülmeyen hiçbir şehri bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve belediyecilik anayışımızı buraya oturtacağız. Kadın, spor, kültür, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşm noktalarına kadar götürmeye devam edeceğiz.

YATAY ŞEHİRLEŞME: Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Şehir vizyonumuzun merkezinde yatay şehirleşme olacak.

HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM: Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

TASARRUF VE ŞEFFAFLIK:
Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER: Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeceğiliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız.

'HİÇ KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ'

Belediye Meclisi toplantılarının ve belediye ihalelerinin, canlı yayın dahil, herkese açık şekilde yapılmasını sağlayacağız. Belediyelerimizde hakka, adalete, maşeri vicdana, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Cumhur İttifakı aynı zamanda bizim bir beka meselemizdir. Cumhur İttifakı'na bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz.

Bugünden itibaren seçim gecesine kadar tüm gücünüzle sokakta, evde, iş yerinde, her yerde milletimizle birlikte olmanızı bekliyorum. Seçimi kazandık... seçimden sonra da bu anlayışın devamını istiyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SALON ÖNÜNDE KALABALIĞA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Birazdan manifestonun açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu manifestoyla birlikte bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Hazırlıkları bitirdik. Bütün illerde yeni bir süreç başlatacağız' dedi.

Salon önünde kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hepinizi evgi ve saygıyla selamlıyorum. Biraz sonra inşaAllah partimizin seçim manifestosunu açıklayacağız. Manifestomuzla seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yoğun bir şekilde çalıştık. hangi çerçevede neler yapacağız. Bunların hazırlıklarını bitirdik. Siz zaten özellikle merkezi yönetimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. CHP çöp, çukur, çamur demektir. Bunlara inşaAllah 31 Mart'ta gereken dersi vermeye hazır mıyız? Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gece gündüz çalışmaya hazır mıyız? Gençler; buna var mıyız? Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabiamızı unutmayın.' dedi.

MAHİR ÜNAL'DAN AÇIKLAMALAR

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısının açılış konuşmasında, bugün yeni bir yola aşkla çıkmanın ve yeni bir zafer için hazırlanmanın tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Programa ilişkin bilgi veren Ünal, 'Önce kampanyamızı tanıtacağız sonra her biri bulunduğu ilde ve ilçede birbirinden değerli adaylarımızı tanıtacağız. Daha sonra Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Türkiye ile 'Yerel Seçimler Manifesto'muzu açıklayacak.' dedi.

Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine değinerek, şunları söyledi:

'İstanbul'da bir şey değişti, Türkiye'de her şey değişti, bir anlayış değişti, bir bakış açısı değişikliği ortaya çıktı. İnsana ve şehire bakış açısı değiştiğinden Türkiye'de her şeyin değiştiğini gördük. 1994'te Türkiye çöpü, çukuru ve çamuru konuşuyordu ama bugün geldiğimiz Türkiye'de biz altyapısı tamamlanmış, eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda değişim yaşamış şehirleri, şimdi değer üreten şehirleri ve şimdi artık kültür ve sanat üreten şehirleri konuşuyoruz.'

Şehirlerin taleplerini, kimliğini ve tarihi dokusunu koruduklarını belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Cumhurbaşkanımız bir şey söyledi, 'Gönül Belediyeciliği' dedi. Gönül kelimesi sadece Türkçede olan bir kelimedir. Biz, işimizi gönülden yaparız, gönüle gireriz, gönüller kazanırız, gönül kırmayız ve 'gönül rahmanın evidir' deriz. Şimdi gönül belediyeciliği ile yolumuza devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki büyük değişimler ve tarihi değişimler büyük liderle gerçekleşir. Türkiye, büyük ve tarihi değişimini Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin kadrolarıyla gerçekleştiriyor. Kampanyamız hayırlı olsun.'