Adıyaman'a 4 Yeni Ambulans

Ambulanslar Valilik önünde düzenlenen törenin ardından 4 ilçede kullanılmak üzere hizmete alındı.

Sağlık Bakanlığınca Adıyaman'a gönderilen 4tam donanımlı ambulans, İl Sağlık Müdürlüğünceteslim alındı.

Ambulanslar, Kahta, Sincik, Gölbaşı veTut 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna tahsis edilerek hizmete alındı.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, İl Başkanı MehmetDağtekin, Belediye Başkan adayı Süleyman Kılınç ve İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz ile Valilik önünde düzenlenen törende ambulansları inceleyerek,anahtarlarını şoförlere teslim etti.

Ahmet Aydın, Adıyaman'da sağlık alanında değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

SağlıkBakanlığı tarafından Adıyaman'a gönderilen 4 tam donanımlı ambulansı İl SağlıkMüdürlüğüne teslim ettiklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye, artık geçmişte yaşadığı sağlık skandallarınıyaşamıyor. Sağlık alanında Türkiye 2023'e hazırlanırken Adıyaman şimdiden 2023'e hazır halegelmiş durumdadır. Bugünambulans sayımız 49'a çıkmıştır. İnşallah bu yıl içerisinde 5 tane ambulansı daha hizmetealarak bu sayı 54'e çıkacaktır. Her alanda yatırımlarımız devam etmektedir."

Vali Aykut Pekmez iseSağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a 4 yeni ambulans tahsis edildiğini belirtti. 45 olan ambulans sayısının bugün 49'a çıktığını dile getiren Pekmez, "Ülkemizin nereye geldiğinin bir göstergesidir. 15 yıl içerisinde yapılan yatırımlarla sağlıksektöründe fiziksel anlamda hastanelerimiz baştan sona yenilendi. Teknolojik anlamdahastanelerimiz şu anda dünya standartlarının üstündedir." dedi.
Kaynak: AA