Usta oyuncu Ayşen Gruda'ya veda

Geçirdiği pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşama veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, son yolculuğuna uğurlandı.Törende duygu dolu anlar yaşanırken, Ayşen Gruda’nın eski eşi Yılmaz Gruda ünlülere sitem etti.

Usta oyuncu Ayşen Gruda'ya veda
Usta oyuncu Ayşen Gruda'ya veda
Geçirdiği pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşama veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nde kılınan öğle namazını mütakip Zincirlikuyu mezarlığına defnedilen sanatçının cenazesine halk yoğun ilgi gösterdi. Müjdat Gezen, Erol Evgin, İlyas Salman, Demet Akbağ, Demet Evgar, Hazal Kaya, Öner Erkan gibi pek çok tanınmış ismin katıldığı cenaze namazına Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda da katıldı. Sitem dolu açıklamalar yapan Yılmaz Gruda, "Büyük bir değeri kaybettik. Büyük oyuncularla oynadı, o büyük oyuncuların hiçbiri burada yok. Ben onlara çok kırgınım. Sahnede oynayan birisi, sanatçılar tarafından uğurlanmalı. Ayşen büyük bir yetenekti, o yetenekle zirveye çıktı. Onu halk uğurluyor, çünkü onların sanatçısıydı" dedi.

Geçirdiği pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşama veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nde kılınan öğle namazını mütakip Zincirlikuyu mezarlığına defnedilen sanatçının cenazesine halk yoğun ilgi gösterdi. Alkışlar ve dualar eşliğinde mezarlıkta son görevi yapılan Gruda'nın cenazesine TBMM Başkanı Binali Yıldırım başta olmak üzere sanat ve iş dünyasının tanınmış isimleri katılım gösterdi.

Usta oyuncu Ayşen Gruda'ya veda

Torunu,tabutunun üzerine kapanıp gözyaşı döktü

Ayşen Grudan'nın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı başını cami avlusuna getirildi.

Duygu dolu anların yaşandığı törende, sevenleri Gruda'nın tabutunun üzerine kırmızı karanfil bıraktı. Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda anneannesinin tabutunun üzerine kapanıp gözyaşı göktü. Cenaze namazının ardından Ayşen Gruda'nın Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlara alındı ve sevenleri tarafından uzun süre alkışlandı. Gruda'nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Usta oyuncu Ayşen Gruda'ya veda
Kaynak: İHA