Denizli'den Geldiler, Sındırgı'ya Hayran Oldular

Denizli’de öğretmenlik yapan Sındırgılı öğretmen öğrencilerini ve velileri Sındırgı’da kültür gezisine getirdi.

Denizli'den Geldiler, Sındırgı'ya Hayran Oldular
Her Sındırgı’lı bir kültür elçisidir diyerek yola çıkan Öğretmen Cansu Demircan’ın, Denizli’den getirdiği ziyaretçiler Sındırgı’ya hayran kaldı

Termal turizm ile gelişen Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tanıtım seferberliğine ilçe dışında yaşayan Sındırgı’ lı vatandaşlar da katıldı.

İş ve farklı sebeplerle Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerine göç etmiş Sındırgılılar ilçenin doğal güzellikleri, termali, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı için bulundukları bölgelerde gönüllü kültür elçiliği görevini üstleniyor. İlçenin kültürünü sözle anlattıkları gibi, bulundukları bölgeden Sındırgı’ya çeşitli turlar düzenleyerek ziyaretçilerin Sındırgı’ya gelmesini sağlıyorlar. Sındırgı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonlarla ilçeye hem ziyaretçi kazandırılıyor, hem de ilçenin tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Demircan, "Sındırgı’nın tanıtılması için çalışıyorum"

Denizli’de görev yapan Cansu öğretmen de gönüllü kültür elçilerinden biri. Tam bir Sındırgı aşığı olan Cansu Demircan görev yaptığı okuldaki öğrenci ve velilerle birlikte ilçeye tur düzenledi.

Termal tesislerde konaklayan kafile Sındırgı Belediyesi rehberliğinde ilçeyi gezme fırsatı buldu. Belediye Hizmet Binasında başlayan mini gezi Akpınar Yaşam Merkezi, Sındırgı Belediyesi Güreş Evi, Şerif Paşa Sanat Sokağı, Hanımeli Çarşısı gibi alanlarda devam etti. Kafileye Sındırgı Belediye Başkan vekili Gürkan Özgür, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak eşlik etti.

Sındırgı’yı çok sevdiğini ve ilçenin değerlerini her yerde anlattığını belirten Cansu Demircan “ Bir yerin gelişmesini ve tanınmasını istiyorsanız her şeyi hazır beklemeyeceksiniz. Özellikle dışarıda yaşayan Sındırgılılara hemşerilerime sesleniyorum. Aslında herkes doğduğu yerin bir kültür elçisidir. Ben bunu severek yapıyorum. İlçemin daha çok tanınması için elimden gelen her şeyi de yapmaya devam edeceğim”. Dedi. Cansu öğretmenin velileri de ilk başta isteksiz olarak gelsek de Sındırgı’yı çok beğendiklerini belirterek güzel gezi için teşekkürlerini iletti. Eşsiz termal kaynakları, muhteşem doğası ve tarihi kültürüyle doğal şehir Sındırgı ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA